Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Covid’le ilgili yeni tedbirler: 81 İl Valiliği’ne ek genelge gönderildi!

İçişleri Bakanlığı tarafından 81

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine “Covid-19 Tedbirleri” konulu ek genelge gönderildi. Genelgede, evlerinde izolasyona tabi tutulan kişilerin vali/kaymakam ve kolluk birimlerince birebir takip edileceği konulu madde öne çıktı.

Son günlerde giderek artan vaka sayıları pandemiyle ilgili tedbirleri arttırıyor. Dün de bu kapsamda İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine “Covid-19 Tedbirleri” konulu ek genelge gönderildi. Genelgede, evlerinde izolasyona tabi tutulan kişilerin vali/kaymakam ve kolluk birimlerince birebir takip edileceği konulu madde öne çıktı.

Genelgede Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirildiği ifade edildi.

İZOLASYONDAKİ KİŞİLER EVLERİNDE DENETLENECEK

Genelgede en öne çıkan madde ise evlerinde izolasyona tabi tutulan kişilerin özellikle ilk 7 günlük süre içerisinde izolasyon şartlarına uyulup uyulmadığının vali/kaymakam ve kolluk birimlerince birebir takip edilecek olması oldu.

Buna göre illerde vali yardımcısı ve ilçelerde kaymakamlar başkanlığında “Filyasyon Çalışmaları Takip Kurulları” oluşturulacak. Bu kurularca hasta, yatan hasta, ağır hasta ve izolasyondaki kişi sayısındaki değişimin bire bir takip edilerek her gün saat 16:00’da sağlık, kolluk ve uygun görülen diğer birim temsilcileriyle bir araya gelinecek. Alınması gerekli önlemlerin belirlenmesi ve hasta, yatan hasta, ağır hasta ve izolasyondaki kişinin temaslılarına daha hızlı ve etkili ulaşabilmek amacıyla oluşturulan filyasyon ekiplerine kolluk birimleri ile köylerde/mahallelerde muhtar, öğretmen ve imamlarca gerektiğinde destek verilecek ve bu kişiler bilgilendirilerek izolasyonda kalmalarının sağlanacak.

Hastalığın erken dönemde tespiti ve izolasyon sürecinin başlatılabilmesi için vatandaşlarımızın kendilerinde ilk belirtileri hissettikleri anda sağlık kuruluşlarına başvurmaları yönünde bilgilendirilecek.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech