Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Su sıkıntısına Bir nebze çözüm bulundu

Çanakkale’de son günlerde üreticilerin

Çanakkale’de son günlerde üreticilerin ve vatandaşların yaşadığı en büyük problem susuzluk oldu. 2020 yılının kış aylarının kurak geçmesi neticesinde, barajların doluluk oranları yarı yarıya düşünce, hem tarlaların sulanmasında, hem de şebeke sularında ciddi problemler oluştu. Ayvacık’ta ise belediyenin girişimleri ile su sıkıntısı yaşayan bir köy için umut verici bir gelişme yaşandı.

 2020 yılının kış aylarının kurak geçmesinin acısını, köylerde, kırsalda yaşayan vatandaşlar çekmeye başladılar. Kış aylarında kurak bir mevsim geçişi yaşayan Çanakkale’de barajlar dolmadı, doluluk oranları neredeyse yarı yarıya düştü. Doluluk oranları düşünce, tarım için ayrılan arazi payları fazla geldi, sulamada ciddi sıkıntılar yaşanmaya başladı. Adatepe gibi belli başlı köyler neredeyse 1 aydır susuzluk ile cebelleşir oldular. Tarım arazileri ile meşhur Kumkale gibi ovalara ise su yetmedi.

Çanakkale’nin pek çok bölgesinde köylerde su sıkıntısı yaşanırken, vatandaşlar, muhtarlar köylere tankerle su getirilmesi çözümünü buldular. Ayvacık’ta ise Belediye Başkanı Mesut Bayram kolları sıvadı ve bir çözümde bulundu. Susuzluk sorunu yaşayan Sazlı Köyü’ne yakın bir noktadan su bulundu ve köylü bir nebze de olsa rahat bir nefes aldı. Konuyla ilgili Belediye Başkanı Mesut Bayram bilgilendirmede bulundu.

Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram konuyla ilgili yapmış olduğu bilgilendirmede, “Sazlı Köyümüzün yaşadığı su sıkıntısına biraz olsun çare olmak için köyümüze yaklaşık 1 kilometre ilerisinde bulduğumuz suyu Ayvacık Belediyemizin katkıları ile köyümüzün su depolarına ulaştırdık” ifadelerinde bulundu.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech