Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Böyleydi- Böyle Oldu

Asya ile Avrupa kıtalarını

Asya ile Avrupa kıtalarını birbirine bağlayan Çanakkale İskelesi, yine pandemi yokmuşçasına yıllardır oluşan kuyruklu görüntüsüne geri döndü. 4 gün süren Kurban Bayramı, yurttaşlar için tatil fırsatı olurken, özellikle İstanbullular, İstanbul’u terk ettiler. Bozcaada, Geyikli, Assos, Gökçeada hemen hemen denize girilecek her yerde yoğunluklar görülürken, dönüş çilesi tüm iskelelerde yaşandı. Çanakkale Merkez’de kordon boyu arabalı feribot kuyruğu için ayrılırken, Çanakkaleliler her zaman olduğu gibi yaşanan çileyi pandemi sürecinde sadece gözlemleyebildiler. Kısıtlama döneminde İskele Meydan’dan geçilen fotoğraflar ve normalleşme sürecinde çekilen araç kuyruğu, “Nereden nereye” dedirtti.

Çanakkale’nin en büyük problemlerinden birisi olan, şehir içinde kalan iskele, yine pandemi öncesindeki haline döndü. Dün Kilitbahir, Eceabat, Çardak, Gelibolu, Lapseki ve Çanakkale’de araç kuyrukları kilometrelerce uzadı. 4 gün süren tatili, değerlendirmek isteyen İstanbullular, adeta şehirlerini terk ederlerken, Çanakkale’de denize girilecek her yerde 34 plaka görüldü. Kadırga, Assos, Bozcaada, Geyikli, Çanakkale Merkez’de bayram boyunca yoğunluklar gözlendi.

Pandemi sürecinde, vaka sayılarının her geçen gün arttığı dönemde, uygulanan kısıtlamada çekilen fotoğrafla, dün İskele Meydanı’nda aynı yerde çekilen fotoğraf arasındaki fark Çanakkalelileri kaygılandırdı. 2. dalganın Çanakkale’de etkili olmamasını isteyen, bir nebze de olsa izole yaşayan Çanakkaleliler her fırsatta, yaşanan yoğunluk ve kalabalıklardan tedirgin olduklarını dile getirdiler.

Ramazan Bayramı’ndan sonra, daha yoğun bir Kurban Bayramı’nı geride bırakan Çanakkaleliler rahat bir nefes alırken, kentte bugün itibariyle hayat biraz olsun normale döndü.

Öte yandan, Kayserili Ahmet Paşa Caddesi, araç kuyruğu için çift şeritli olarak kulanıldı. Kordon boyuna ara yollardan tüm bağlantılar, bariyerlerle kapatıldı. Kordon boyundan başlayan kuyruk, Piri Reis Caddesi’nden, İnönü Caddesi’ne oradan da Demircioğlu Caddesi’ne doğru uzadı. Lapseki’de uzayan araç kuyruğunun ise Çardak’a kadar uzadığı görüldü.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech