Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Pedallar Göktepe için döndü

25 Temmuz 1994 (26

25 Temmuz 1994 (26 Yıl önce)  tarihinde başlayan ve 57 saat süren Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park’ındaki orman yangınında şehit düşen, Çanakkale Orman Bölge Müdürü Talat Göktepe anısına Çanakkale Bisiklet Platformu ile birlikte, geçtiğimiz gün yarımada da bir etkinlik düzenlendi. 

Bundan tam 96 yıl önce, Büyük Anafarta Köyü’nde çıkan ve yarımada da ciddi bir şekilde tahribata neden olan orman yangını, hala akıllarda yer etmeye devam ediyor. O yangında alevlerin arasında, canla başla mücadele eden dönemin Orman Bölge Müdürü Talat Göktepe ve bugüne kadar 116 personel şehit olmuştu.

Orman Bölge Müdürlüğü ve Çanakkale Bisiklet Platformu ortaklığında, tarihi yarımada da geçtiğimiz gün bir etkinlik düzenlendi.

Gerçekleşen etkinlikte konuşan Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, “Çanakkale şehitlerimizin canlarını vererek kurtardığı bu topraklardaki ormanlarımızın, yangınlardan zarar görmemesi için Orman Genel Müdürlüğü olarak bugüne kadar 116 çalışanımızı şehit verdik. Meslek büyüğümüz Talat Göktepe’ yi şu anda bulunduğumuz noktada orman yangınıyla mücadele ederken kaybettik.

Tüm canlıların yaşam alanı olan ormanlarımızın yanmaması için hayatını veren sayın bölge müdürümüz ve 116 orman şehidimiz, sizleri unutmayacağız, kalplerimizde ve tüm fidanlarda yaşıyorsunuz” ifadelerinde bulundu.

Haber Merkezi

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech