Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Ãœyelik
Ãœye GiriÅŸi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Cami yeri bilmecesi

Çanakkale’nin yeni yerleÅŸim alanlarının başında gelen ‘Tekzen bölgesi’ olarak da bilinen Ä°smetpaÅŸa Mahallesi’nde yapılması planlanan cami yeri, tartışmaya neden oldu. Bölgeye inÅŸası düşünülen ve ona göre yer ayrılan, bütçesi de hazır olan caminin yeri birkaç defa deÄŸiÅŸtirildi. Bilmeceye dönen konu, dün gerçekleÅŸtirilen Belediye Meclisi’nde de masaya yatırıldı.

OlaÄŸanüstü toplanan Çanakkale Belediye Meclisi’nin gündem maddelerinin çoÄŸu imar deÄŸiÅŸiklikleriydi. Ä°mar planları arasında Tekzen bölgesine yapılması planlanan cami projesi için itiraz konusu deÄŸerlendirildi.

Çanakkale’nin yeni ÅŸehirleÅŸen bölgelerinden bölgelerinden olan Tekzen bölgesine yapılması planlanan cami için Çevre Åžehircilik Ä°l Müdürlüğü yer belirledi. Belirlenen yer cami alanı için dar olacağı gerekçesiyle, cami için yeni yerler önerilmiÅŸti.

Bütçesi hazır olan ve yapılmayı beklenen cami için, o günden bu güne hala bir netliğe varılamadı. Belediye tarafından önerilen yere ise itiraz edildi ve belediye meclisinde konu gündeme alındı. Yapılması planlanan Cami için yeni ve uygun bir yer bulunabilmesi açısından, yapılan itiraz meclis tarafından kabul edildi.

Bölgede yaşayan vatandaşlar ise yeni şehirleşen alanda binlerce kentlinin olduğunu ve caminin eksik olduğunu ifade ettiler. Kentliler sorunun çözümü ve cami yerinin tespiti için kurumların koordineli ve uyumlu çalışması gerektiğinin altını çizdiler.

Öte yandan mecliste, kadın cinayetleri ve Ä°stanbul SözleÅŸmesi’de dile getirildi. Ä°stanbul SözleÅŸmesi’nin uygulanması gerektiÄŸini belirten meclis üyeleri, çok kısa bir ÅŸekilde görüşlerini ve düşüncelerini kamuoyu ile paylaÅŸtılar.

Tunahan Ãœnsal

 

DÄ°ÄžER VÄ°DEOLAR

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech