Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Ãœyelik
Ãœye GiriÅŸi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

3 bin 185 kadın katledildi!

Muğla’nın Ula ilçesinde, 5

Muğla’nın Ula ilçesinde, 5 gündür kayıp olan 27 yaşındaki üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in cansız bedenine ulaşıldı. Gültekin’in eski erkek arkadaşı tarafından canice katledildiği ortaya çıktı. İstanbul Sözleşmesi’nin tam anlamıyla uygulanmadığı ve sürekli olarak tartışıldığı günümüzde, sadece Haziran ayında 27 kadın katledildi. Öte yandan, istatistiklere göre Türkiye’de kadın cinayetlerinin, 2008 yılından bu yana düzenli olarak arttığı belgelendi. Çanakkale’de geçtiğimiz sene ve bu sene aynı acıları yaşarken, 2019 yılında 474, 2008 yılından itibaren ise 3 bin 185 kadının yaşama hakkı elinden alındı. Tüm dünyanın bildiği Normandiya Çıkarması’nda ise müttefik kuvvetlerden 4 bin asker hayatını kaybederken, Türkiye savaşa katılmışçasına, insanını kadın cinayetlerine kurban verdi.

Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Akyaka bölgesinde, tek başına yaşayan, üniversite öğrencisi Pınar Gültekin 5 gün önce kaybolmuştu. Ailesinin kendisinden haber alamaması üzerine bölgede yapılan arama çalışmaları sonuç verdi ve Gültekin’in cansız bedenine ulaşıldı. Yapılan incelemelerde Gültekin’in önce şiddet görerek bayıldığı, sonrasında eski erkek arkadaşı tarafından boğularak katledildiği anlaşıldı.

İstanbul Sözleşmesi’nin konuşulduğu, görüşüldüğü, tartışıldığı bu günlerde, haziran ayında 27 kadın katledildi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından hazırlanan raporlarda, Haziran ayı için belirtilen rakamlar kan dondurdu. Platform, Haziran ayında 27 kadının katledildiğini belirtirken, 23 kadının ise şüpheli bir şekilde öldüğünü raporladı.

 

Son bulmayan, önlem alınmayan, gerekli cezaların verilmediği günümüzde, 2020 Türkiye’sinde kadınlar zarar görmeye, şiddete uğramaya devam ediyor. Sosyal medyada ise bugünün öncelikli konusu Pınar Gültekin oldu.

 Kadın Cinayetleri Platformu tarafından 2008 yılından 2019 yılına kadar öldürülen kadınların istatistikleri tutuldu. 2008 yılında 80 kadın katledirken, 2019 yılında bu sayı 474’e kadar çıktı. Her sene düzenli olarak katledilen kadın sayısında artış olurken, bugüne kadar alınan, alınmayan önlemlerin tamamen yetersiz oldukları gözler önüne serildi. 2008 yılından 2019 yılına kadar Türkiye’de 3 bin 185 kadının yaşama hakkı ellerinden alındı.

 Tunahan Ünsal

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech