Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Riskli yapıların tespit çalışmaları sürüyor

-Yerleşim merkezlerindeki dere güzergâhları

-Yerleşim merkezlerindeki dere güzergâhları üzerinde bulunan risk altındaki yapıların ivedilikle tespit edilmesi için çalışmalarını sürdüren Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Aydın’da düzenlenen toplantıya katıldı.

Konuyla ilgili Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şöyle dendi: “Ülkemizde, özellikle son zamanlarda Karadeniz Bölgemizde iklim değişikliğine bağlı olarak yaşanan taşkınlar ve sel afetlerine karşı vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamaya yönelik yerleşim merkezlerindeki dere güzergâhları üzerinde bulunan risk altındaki yapıların ivedilikle tespit edilmesine ihtiyaç duyulmaktadır. Ege Bölgesinde ve İlimizde dere güzergahlarındaki riskli yapıların envanter çalışmaları titizlikle ve hassasiyetle sürmektedir.”

“Bu çerçevede, Bakanlığımız Yapı İşleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, ilgili DSİ Bölge Müdürlükleri ve Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Denizli, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla, Uşak Çevre ve Şehircilik İl Müdürleri ve personellerin katılımıyla 9 Ocak 2020 tarihinde İzmir DSİ 2. Bölge Müdürlüğünde eğitim ve bilgilendirme toplantısı yapılmıştı.”

İKİ TEKNİK PERSONEL TOPLANTIYA KATILDI
Toplantıya müteakip Çanakkale DSİ 252. Şube Müdürlüğü, Çanakkale Belediye Başkanlığı ve Çanakkale İl Özel İdaresi ile gerekli yazışmalar yapılarak İlimiz Merkez ve ilçelerinde 3 adet çalışma grubu oluşturularak saha çalışmalarına başlanmıştır. Ancak, geçen süreçte tüm dünyada ve ülkemizde Covid-19 pandemisi nedeni ile alınan önlemler ve kısıtlamalar kapsamında söz konusu tespit çalışmaları sonuçlandırılamadığından, eğitim ve bilgilendirme toplantısının yenilenmesi ihtiyacı ortaya çıkmış, 7 Temmuz 2020 tarihinde Aydın DSİ 21. Bölge Müdürlüğünde eğitim ve bilgilendirme toplantısı yapılmıştır. İl Müdürümüz Ömer BOLAT, Afet Koordinasyon ve İskan Şube Müdürümüz Haydar ÖZDEMİR ve iki teknik personelimiz bu toplantıya katılmıştır.”

“Çanakkale ilinde 3 ekiple devam eden saha çalışmalarımız sürecin hızlanması ve çalışmaların etkinliğinin artırılması maksadıyla 1 ekip daha oluşturularak toplamda 4 ekip ile devam edilmektedir.”

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech