Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhuriyet öğretmeni, 105 yaşında hayatını kaybetti

Türkiye edebiyat dünyasının ilk

Türkiye edebiyat dünyasının ilk öğretmenlerinden olan Kıymet Gazez, 105 yaşında vefat etti. Gazez’in Balıkesir’in Gönen ilçesinde düzenlenen cenaze namazına eski Çanakkale Valisi Salim Eskioğlu da katıldı.

1915 yılında Gönen’de doğan, 40 yıl edebiyat öğretmenliği yapmış olan Kıymet Gazez, geçtiğimiz gün 105 yaşında yaşamını yitirdi. Gazez’in cenaze törenine Gönen Kaymakamı Arslan Yurt, Belediye Başkanı İbrahim Palaz, Eski Çanakkale Valisi Saim Eskioğlu ve Kıymet Gazez’in yakınları ile öğrencileri katıldı.

Cenazeyle ilgili konuşan Gönen İlçe Kaymakamı Arslan Yurt “Bugün ilçemizin yetiştirdiği ülkemize mal olmuş Cumhuriyet dönemine ait ilk öğretmenlerden olan Kıymet Hocamızı kaybettik. Kendisi milliyetçi ve vatansever kişiliği ile tanınan ve özel günlerde sürekli yeni nesil öğrencilerle bir araya gelerek kurtuluş mücadelesi dönemi ve cumhuriyet dönemine ait anıları öğrencilere ve her kesime emekli olduktan sonrada anlatmaya devam eden değerli hocamızdı. Kendisine rabbimden rahmet diliyorum kederli ailesine de sabırlar diliyorum” dedi.

1 padişah, 12 cumhurbaşkanı gördü
100 yaşını aşması sebebiyle İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen yaşlılık şurasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kendisine hediye takdim edilen Gazez, 1 padişah, 12 cumhurbaşkanı görerek oldukça uzun bir ömre sahip olmuştu.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech