Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fon bir nebze de olsa yaraları saracak

Geçtiğimiz gün meydana gelen

Geçtiğimiz gün meydana gelen ve 450 hektar alanda tahribata neden olan orman yangını ile ilgili ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu açıklamada bulundu.

Geçtiğimiz gün öğle saatlerinde başlayan orman yangını yaklaşık 19 saatte kontrol altına alındı. Rüzgarın da etkisiyle geniş bir alanda tahribata neden olan yangın karadan ve havadan uzun süren çalışmalar neticesinde söndürüldü. Yangının kontrol altına alınmasının ardından, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu tarafından bir basın açıklamasında bulunuldu.

“Tüm emekçilerimize şükranlarımı sunuyorum”
Semizoğlu yapmış olduğu açıklamada, “Tarım ve Orman Bakanlığımız koordinasyonunda, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğümüzce yürütülen söndürme çalışmalarını bizzat havadan ve karadan yöneten Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli’ye, Çanakkale Valimiz Sayın İlhami Aktaş’a , Orman Genel Müdürümüz Sayın Bekir Karacabey’e, Çanakkale Orman Bölge Müdürümüz Sayın Enver Demirci ile söndürme ve soğutma çalışmalara katılan tüm orman ve itfaiye emekçilerimize şükranlarımı sunuyorum.

“Olası bir facia engellenmiştir”
Yangında müdahalenin ilk unsuru, erken ve etkin bir şekilde olmasıdır. Gelibolu’da başlayan yangına 20 helikopter, 2 uçak, 118 arazöz, 20 dozer ve 510 personel ile diğer Kamu Kuruluşlarından, Belediyelerden de itfaiye araçları anında müdahale ederek olası bir facia engellenmiştir.

“Zarar gören alanın bir kısmını ekili tarım alanları oluşturmaktadır”
Bakanımız Sayın Pakdemirli’nin yaptığı açıklamaya göre şu ana kadar 450 Hektar alan yangında zarar görmüştür. Bunun bir kısmını ekili tarım alanlarımız oluşturmaktadır. Yangında hasar gören köylerimiz orman köyleri olduğu için orman köyleri kapsamında da orman teşkilatımız tarafından köylülerimizin, bu bölgede oturan kardeşlerimizin, tarımsal hasarlarını bir nebze de olsa karşılamak ve tarımsal faaliyetin sürdürülmesi maksadıyla belli bir miktarda fonu köylülerimize tahsis edileceğinin Bakanımız tarafından açıklanması bizleri son derece memnun etmiş olup yangından hasar gören vatandaşlarımıza bir nebze de olsa yaralarının sarılması anlamında son derece önemli buluyoruz” ifadelerinde bulundu.

Haber Merkezi

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech