Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale 2 yıl boyunca Türkiye’yi dolaşacak

Çanakkale Savaşları ve Gelibolu

Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından, Çanakkale savaşları mobil müze hazırlandı. Bir tırın içerisinde yer alan mobil müze, Çanakkale savaşlarını minimal ölçekte tüm Türkiye’ye göstermeye hazırlanıyor. Tır, 81 il ve 108 noktada, vatandaşlarla bir araya gelecek. Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, geçtiğimiz günlerde mobil müze içerisinde incelemelerde bulundu ve “2 yıl sürecek bu proje Çanakkale’yi şimdiye kadar görmemiş insanlarımıza bir tanırım imkanı olacaktır” dedi.

Tarihi Alan Başkanlığı tarafından, bir tır mobil müze haline getirildi. Çanakkale savaşlarını minimal ölçekte canlandıran ve süreci kronolojik olarak vatandaşlara aktaracak müze, önümüzdeki günlerde 2 yıl boyunca Türkiye’yi köşe bucak dolaşacak. Geçtiğimiz günlerde İskele Meydanı’nda, tırın tanıtımı yapıldı. Gerçekleşen tanıtıma, Vali İlhami Aktaş, Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, AK Parti İl Başkanı Naim Makas ve AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu’da katıldı.

“Çanakkale ruhunun pekişmesinde önemli bir katkı olacak”
Vali İlhami Aktaş, mobil müzeyi gezerek, “Hayırlı olsun diyoruz alan başkanlığımızın yaptığı bu çalışma. Türkiye genelinde zaten var olan Çanakkale ruhunun pekişmesinde, farkındalık oluşturmasında önemli bir katkısı olacak. 2 yıl sürecek bu projede hem Çanakkale’yi şimdiye kadar görmemiş insanlarımıza bir tanıtım imkânı olacak” ifadelerinde bulundu.

“Çanakkale ruhunu her yere taşımayı amaçlıyoruz”
Çanakkale’nin bu mobil müze ile daha iyi tanıtılacağını ifade eden Alan Başkanı İsmail Kaşdemir,  “Çanakkale savaşları mobil müzesi, Çanakkale tırı bugün itibarıyla Çanakkale’den yola çıkıyor. İlk önce Çanakkale ve ilçelerini dolaştıktan sonra tüm Türkiye’yi hatta Türkiye’deki bütün illeri ve bazı ilçeleri dolaşarak Çanakkale ruhunu her yere taşımaya ve hissettirmeyi amaçlıyoruz.

“Çanakkale daha iyi anlaşılacaktır”
Umut ediyorum ki büyük heyecan uyandıracaktır, gittiği her ilde gündem olacaktır ve gittiğimiz her yerde Çanakkale daha iyi anlaşılacaktır, Çanakkale daha iyi tanıtılacaktır, Çanakkale ruhu daha iyi hissettirilecektir.

“81 ilin tamamını dolaşacak”
81 ilimizin tamamını dolaşacak hatta birçok ilçemize de gidecek. 24 ay sürecek olan bu seyahat, yolculuk 108 noktada vatandaşımızın hizmetinde olacak. İllerimizle beraber 81 ilimizde ve birçok ilçelerimizde bu müzeyi, tırı görme imkanına sahip olacaklar” dedi.

Öte yandan, tır içerisinde sosyal mesafe kurallarının gözetileceği, belirli sürelere içeride vatandaşların bulundurulacağı ve tedbirlere harfiyen uyulacağı belirtildi.

Tunahan Ünsal

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech