Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇATKAV, Yeni Binasında İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

Çanakkale Tarih ve Kültür

Çanakkale Tarih ve Kültür Vakfı (ÇATKAV) Yönetim Kurulu, 2 Temmuz 2020 tarihinde yeni binasında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Çanakkale’nin tarih ve kültür mirasını korumak amacıyla kurulmuş bir sivil toplum kuruluşu olan Çanakkale Tarih ve Kültür Vakfı (ÇATKAV), coronavirüs salgını dönemindeki yönetim kurulu toplantısını 2 Temmuz 2020 tarihinde gerçekleştirdi.

Restorasyon çalışmaları tamamlanan Tıflı Camii yanındaki tescilli iki tarihi binadan biri günümüzde Şair Ece Ayhan Evi olarak kullanılmaktadır. ÇATKAV yakın zamanda çalışmalarını tamamlayarak bir diğer tarihi binada faaliyete geçmeye hazırlanıyor. Bu kapsamda ÇATKAV Yönetim Kurulu, yeni binasında gerçekleşen ilk toplantısını Cengiz Demirel başkanlığında Yönetim Kurulu üyeleri Güner Engüdar, İsmail Erten, Necmettin Köksal, Seyhan Boztepe’nin katılımıyla gerçekleştirdi. Toplantıda gelecek dönemde yapılması hedeflenen yeni projeler için kararlar alındı.

TARİHİ BİNA HAKKINDA
Yan tarafında bulunan Ece Ayhan Evi ile birlikte; toplam 380 metrekare kapalı alana ve küçük iç bahçeye sahip olan tarihi Ermeni yapıları, orijinaline sadık kalınarak Belediye tarafından restore edilmiştir. İki yapı içerisinde kültür sanat organizasyon alanı, yönetim birimleri, kitaplık, toplantı salonu ve etkinlik kısımları yer almaktadır. Kent Araştırmaları Merkezi olarak kullanılan bina, günümüzde Çanakkale Tarih ve Kültür Vakfı (ÇATKAV) olarak hizmet vermeye hazırlanıyor.

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech