Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bu rakamlarla geçinmek mümkün değil”

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamada, ücretli öğretmenlerin sorunlarına değinerek Milli Eğitim Bakanı’nı mevzuat bilmemekle suçladı. Ceylan, “Destekleme öğretmenlerinin son maaşları 300 ila 400, diğerlerinin ise 1.900 liradır. Bu rakamlarla geçinmek mümkün değildir” dedi.

Özgür Ceylan, binlerce ücretli öğretmenin 19 Hazirandan bu yana, bir kısmının ise 13 Mart’tan itibaren işsiz olduklarını belirterek, “Destekleme öğretmenlerinin son maaşları 300 ila 400, diğerlerinin ise 1.900 liradır. Bu rakamlarla geçinmek mümkün değildir” dedi.

Ceylan: “Bakan Mevzuatı Yeni Mi Öğrendi?”

Sözlerine, küresel salgın döneminde ücretli öğretmenlerin mağduriyeti ile devam eden Ceylan; “Sayın Bakan ücretli öğretmenler ile ilgili yaptığı açıklamada, “Mevcut mevzuat içinde bunu yapmamız mümkün görünmüyor” diyor. Sayın Bakan mevzuatı yeni mi öğrendi?” diye sordu. CHP Milletvekili Özgür Ceylan, Millî Eğitim Bakanı’nın 25 Mart’ta Sağlık Bakanı ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, ücretli öğretmenlerle ilgili “Telafi derslerine ücretli öğretmenler girecek, o zaman ücret alacaklar” şeklinde açıklama yaptığını hatırlattı. Milli Eğitim Bakanı’nın 1 Nisan’da yaptığı açıklamada da, “Ücretli öğretmenler uzaktan eğitim yoluyla yaptığımız çalışmalara katkılarını sürdürecek, ücretlerini almaya devam edecek” şeklinde konuştuğunu belirten Özgür Ceylan, “Ücretli öğretmenleri mağdur etmeyeceklerini söylediler. Ama destekleme-yetiştirme kursu ücretli öğretmenleri 13 Mart, diğer ücretli öğretmenler ise 19 Hazirandan beri işsizdir” dedi.

Destekleme öğretmenlerinin son olarak 300 ila 400 lira maaş aldıklarını, okullarda derse giren ücretli öğretmenlerin ise 1.900 lira maaş aldığını belirten Ceylan, “Bu rakamlarla geçinmek, yaşamak mümkün değildir” dedi.

Ceylan: “Artık Umut Tacirliği Yapmayın”

Özgür Ceylan, “artık umut tacirliği yapmayın” çağrısında bulunarak, Milli Eğitim Bakanı’nın çelişkili açıklamalarını da eleştirdi. “Anlaşılıyor ki sarayın izni, damadın harcama onayı olmadan bakanların bir hükmü yok” dedi.

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech