Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çözüm, sosyal mecraların kapatılması mı?

Hazine ve Maliye Bakanı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a sosyal medya üzerinden yapılan hakarete Cumhurbaşkanı Erdoğan çok sert tepki gösterdi. Erdoğan, “Bir an önce bunları parlamentomuza getirip bu tür sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını, kontrol edilmesini istiyoruz” ifadelerini kullanınca ortalık bir anda karıştı. Çok sayıda AK Partili ve MHP’li isim yaşananlara tepki olarak teker teker Twitter adreslerini kapatmaya başladı. Akıllarda ise tek bir soru oluştu; siber zorbalığı önlemenin yolu, sahiden de sosyal mecraları kapatmaktan mı geçiyor?

Tartışmalar, Hazine Ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın sosyal medya üzerinden hakarete uğramasıyla başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuyla ilgili yaptığı konuşmada, kızı Esra Albayrak ve hem damadı, hem de bakanı olan Berat Albayrak’ın yeni dünyaya gelen bebekleriyle ilgili yapılan sosyal medya mesajlarına değindi.

Erdoğan, “Niçin Sosyal Medyalara Karşı Olduğumuzu Anlıyor Musunuz?” sorusunu sorarak, “Asıl üzerinde durmamız gereken konu medya ve sosyal medya mecralarının nasıl olup da böyle bir kokuşmuşluğun aracı haline dönüşmeleridir. Bir düzene sokulması şarttır. Bu millete, bu ülkeye bu tür mecralar yakışmıyor. Onun için de bir an önce biz bunları parlamentomuza getirip bu tür sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını, kontrol edilmesini istiyoruz. Küresel firmalar temsilcilikler vasıtasıyla her türlü hukuki ve mali sorumluluğu üstleniyorlar. Türkiye’de ise ısrarla bundan kaçınıyorlar” dedi.

“ELİMİZ KOLUMUZ BAĞLI KALAMAYIZ”
Sosyal medya karşısında eli kolu bağlı kalmayı kabul edemediklerini ifade eden Erdoğan, “Bu konuda kapsamlı bir düzenleme üzerinde çalışıyoruz. Hukuki düzenleme tamamlandığında erişim engeliyle adli ve mali yaptırımlar dahil her türlü yöntemi devreye sokacağız. Türkiye bir muz cumhuriyeti değildir. Türkiye’nin hukuki ve idari makamlarını hiçe sayanları biz de hiçe sayarız. Buradan parlamentomuza ve parti grubumuza konuyla ilgili düzenlemenin süratle hazırlanması ve yürürlüğe konulması çağrısı yapıyor, yasama dönemi bitmeden bu konunun halledilmiş olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

TAKDİR, VİCDANLARIN
Açıklamanın ardından yine sosyal mecralar üzerinden kapatılmaya karşı birçok ses yükseldi. Vatandaşlar çözümün kapatma olmadığına dair paylaşımlarda bulundu. MHP Lideri Devlet Bahçeli ise konuyla ilgili gerekli adımlar atılana kadar Twitter hesabını kapattığını duyurdu. Bu gelişmenin ardından da çok sayıda MHP’li ve AK Partili isim yaptıkları paylaşımlarla sosyal medya hesaplarını kapatacaklarını açıkladı. Peki, sosyal medyadaki siber zorbalığın önüne geçmenin yolu sahiden de bu mecraları kapatmaktan mı geçiyor? Takdir, hem mahkemeler hem de mahkemelerden de önce olan halkın vicdanına kalmış durumda…

Esra Çanlı

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech