Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Yusuf Eroğlu

YANLIŞ ANLAŞILMAK

Öncelikle, dün ve bugün Üniversite sınavına giren gençlerimize, zihin açıklığı ve başarılar dileriz. Gün geçmiyor ki, bir Âdemoğlu, bir siyasetçi, bir yazarçizer, bir Nagehan, bir bilmem kim, bir İP li, bir Subaşı Televizyona çıkar, ya da basına demeç verir. Ertesi gün yer yerinden oynar. Lafı söyleyen çark eder.”Yanlış anlaşıldım” der. Aslında yanlış anlaşılmamıştır. İçinde sakladığı gizli emellerini ortaya dökmüştür. Lakin tepki olunca, geri adım atmak zorunda kalmıştır. Aslında, bu gibi söylemler, nabız yoklamak içindir. Hele bir peynir uzatalım. Bakalım Fak’a kim düşecek?. Millet yiyecek mi? Bir insan, bir laf ettiğinde nasıl yanlış anlaşılır? Yahu, ya söylemişsindir. Ya da söylememişsindir. Yok, efendim, altını üstünü görmezden gelmişlermiş. Bir zamanlar bir siyasetçi vardı. Konuşmaları tepki çekince,”Montaj, montaj” diye yırtınmıştı. En son Güzel İzmir’in, anlı şanlı, İP, HDP, CHP destekli Belediye başkanı. Çav Belladan sonra, İzmir’e özerklik, İzmir’e Özel Para ve İzmir’e Özel Bayrak istemiş. Tepki görünce de,”,Yerime” demiş. Ya dediğinizin arkasında duracaksınız, ya da o lafı etmeyeceksiniz. Acaba, kendisine oy veren HDP ye ve haliyle PKK ya şirin görünmek için mi yapmıştır. PKK nın söylemleri Özerklik konusunu, İzmirden mi başlatmak niyetindedir? Mesele, gündemde kalmaksa, Çav Bella gibi etkinlikler kâfidir.

TÜRKÇEYİ İYİ ÖĞRENİN
Belli bir makama gelmiş insanların, dertlerini Türkçe anlatma gibi bir problemleri mi vardır? O zaman, Çav Bella öğreneceklerine, Türkçe konuşmayı öğrensinler. Böylece, Yanlış anlaşılmasınlar!”.Bizim oralarda, bu gibi insanlar için şöyle bir tabir vardır.”Nahna’ya (Lahana)gelince, kıt, kıt. Bilmem neye gelince. beee. Ya nassı ya. Di dayan da”,denir. Bu nedir ya? Biri çıkar,İstanbul Hükümeti der.Bir diğeri, yeni para,bayrak icat etmeye kalkışır.Vatandaş bunları görmüyor mu?Merak ettiğimiz bir konu da,bütün bu yapılanlara,Ülkücü olduklarını iddia edip,PKK ile kol kola gezen ve bunlara oy veren İP çiler ne der?Acaba.her saman olduğu gibi cevap veremeyip,süt dökmüş Kediye mi dönerler?Bakınız.Kimse Boş hayallere kapılmasın..Bu ülkeyi bölemezsiniz.Sizin ağa babalarınız;yoksulluk içinde,topu tüfeği olmayan bir zamanda bile,bu milleti dize getiremedi.Onların artıkları mı dize getirecek?Ulu önder Mustafa kemal Atatürk’ün dediği gibi,”Türkiye Cumhuriyeti Devleti,ilelebet payidar kalacaktır”.

GÜLMECE
Adam doktora gidip “Gözümün önünde sürekli siyah noktalar görmeye devam ediyorum” diye şikâyet etmiş. “Size verdiğim gözlük hiç işe yaramadı mı?” diye sormuş doktor hayretle. “Yaramaz olur mu yaradı” demiş adam, “O noktaları şimdi çok daha net görüyorum..! ”

****

İki mahkûmu aynı hücreye koymuşlar, kapı üzerlerine kapandıktan sonra biri “Sen kaç yıl burada kalacaksın?” diye sormuş. “50 yıl” diye cevap vermiş diğeri. “Ben 60” demiş ilk mahkum, “O halde kapının yanındaki yatakta sen yat..!”

Sağlıcakla kalınız.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech