Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Yusuf Eroğlu

SONUNDA OLDU!

9 Haziran 2020 tarihinde, bu sütunlarda, İl Hıfzıssıhha kuruluna bir çağrı yapmıştık. Maske takmanın, Çanakkale’de de, mecburi olmasını dile getirmiştik. Nitekim karar alındı ve dünden itibaren uygulanmaya başlandı.Çok da iyi oldu.Tebrik ediyoruz.Maske konusunda o kadar lakayt davranılıyordu ki,anlatmak mümkün değil.Şimdi cezası 900 lira.İşine gelmiyorsa takma bakalım.Lakin uygulamada bazı zorlukların olacağı kesin gibi görülüyor.Zira, bu kural bilmezlerle uğraşmak zor.Adam maskeyi çene altına takmış dolanıyor.Görevli ikaz ettiğinde ”Maskem var işte” diye itiraz edecek.Maksat oyun bozanlık etmek.Bu gibiler,Maske takmak ile,maske taşımayı ayırt edemiyorlar.Alınan karar da,”Maske takma mecburiyeti” getirildi.Taşıma değil.İnşallah ceplerde,bileklerde,kafada,gömlek düğmesinde olan maskeler yüze takılır.Bazı kendini bilmezler ise,Ceza yazan görevliye,”yetti artık.Bunaldım.Yazacaksan yaz.Ben takmam.Hasta olacak olan ben değil miyim?” diyerek isyan ediyorlar.Ey kendini bilmez arkadaşım.Sen hastalanırsın.Hatta hakkın rahmetine bile kavuşabilirsin.Sen istedikten sonra problem değil.Ancak,dağ başında yaşamıyorsun.Toplum içindesin.Toplum içinde yaşamanın bazı kuralları vardır.Çevrendekilere bulaştırıp,onları hasta olmasına sebep olursun.Bunu hiç düşündün mü?

SALGIN BİTTİ Mİ?
Çoğu insan, Salgın bitti havasında. Vur patlasın, çal oynasın. Piknik. Deniz.Kum.Rakı Balık.Bağ bahçe.Mangal.Yahu ne oldu böyle birden bire?Bir rüzgar gelip,virüsü alıp götürdü mü?Son günlerde, sosyal medyada bir doktorun paylaşımı dolanıp duruyor.Neymiş?Maske takmak zararlıymış.Çok biliyorsanız kendinize saklayın.Daha önce de,yine bir hekim,virüse karşı Soda’nın etkili olduğun paylaşmıştı.Ne yazık ki,buna inananlar var.Bu ilme,bilme mantığa aykırı olan yazıyı paylaşıp, duruyorlar.Amaç muhalefet etmek değil mi?Daha önce yazmıştık.Yine tekrarlayalım.,Bunlar,” dünyanın,Öküzün Boynuzları üstünde” döndüğüne inananlar.İlime,bilime,ihtisasa,bilgiye inanmayan cahiller..Liseye geçiş sınavları yapıldı.Milli eğitim bu sınava çok iyi hazırlanmış.Sosyal mesafe kuralı gayet başarılı bir şekilde işletildi.Amma ve lakin Veliler,ne yazık kural tanımadı.Sosyal mesafe filan kalmadı.Sokağa çıkma yasağının uygulanması da,çok fayda getirdi..Hem seyahatlerde izdiham olmadı.Hem de okul yanlarında sessizlik hakim oldu.Bu hafta sonu yasak iki gün.Yine bir kısım kesim itiraz edecek.Ne anlamı var diye.Maksat muhalefet olun.Kendi çocukları sınava girse, böyle bir şey düşünmeyecekler .Şimdiden,Üniversite sınavına girecek öğrencilerimize;başırılar diliyoruz.

ACICIK, BİRAZCIK
Nasrettin Hoca çatıyı aktarırken, kapı çalınmış. Hoca eğilip aşağı bakmış; kapının önünde bir adam duruyormuş. Hoca seslenmiş:
-Buyur efendi!.. Adam rica etmiş: – Kapıya kadar gelebilir misin?
Hoca “Her halde çok önemli” diye düşünmüş, kırk basamak merdiveni inmiş, soluk soluğa kapıya gelmiş. Adam demiş ki: – Allah rızası için bir sadaka!.. Nasrettin Hoca öyle bir sinirlenmiş ki; sinirlendiğini belli etmeden adamı çağırmış: – Gel benimle!.. Adam Hoca’nın peşine takılmış, kırk ayak merdiveni oflaya puflaya çıkarak, çatıya gelmiş. Hoca da geri dönüp şöyle demiş: – Allah versin! Sağlıcakla kalınız.

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech