Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Yusuf Eroğlu

NEYİ ANLAMADINIZ?

Muhalefet olsun da,nasıl olursa olsun işte.Çarşamba akşamı,Sayın Sağlık Bakanı açıklama yapıyor.Basın mensupları da soru soruyor.Bir gazeteci,”Sayın bakan.Hafta sonu sınavlar var.Büyük bir hareketlilik olacak.Öğrenciler sınav yerlerine gitmek için,otobüsleri kullanacak.Böylece sosyal mesafe kuralı ihlal edilmiş olacak.Ne düşünüyorsunuz?”Diye ,sayın bakana soru yöneltiyor.Sağlık bakını da,”Bilim kurulanda bu konu görüşülmedi.,Ama,İl Hıfzıssıhha kurullarında bu konu değerlendirilebilir”.Anlaşılmayan bir şey var mı?Yok.Sonuçta,İçişleri bakanlığınca,Perşembe günü bir genelge yayınlanıyor.Sınav günleri,belirli saatlerde sokağa çıkma kısıtlaması getiriliyor.Çok yerinde bir karar.Ancak bazı kafalar anlamamış.Anlamazlar ,çünkü durumdan vazife çıkartacaklar ya.Efendim ,bunun bir mantığı yokmuş.Bilim kurulu böyle bir karar vermemiş.Ne faydası var bunun?.Var yahu.Ne güzel düşünülmüş bir uygulama.Sınav günü,Sınava gidecek öğrenciler ve yakınları, seyahat edebilecek.Ortada,At koşturmak için,boş beleş dolaşanlar,kalabalık edemeyecekler. Böylece izdiham önlenecek. Anlaşılmayan bir durum var mı? Bize göre yok. Aklıselim düşünenlere de yok. Ama “O kafa” var ya. İlla ki muhalefet edecek. Hazreti İsa’ya sormuşlar.”Ölüyü diriltmekten daha zor ne vardır? Hz İsa cevap vermiş,”Anlamayana anlatmak”. İşin özü bu.Denize gidemeyecekler.Piknik yapamayacaklar.Mangal yakamayacaklar.Sıkıntı buradan kaynaklanıyor.Yahu Allahtan korkun.Gençliğin en büyük sınavı bu.Bırakın rahat, rahat gidip imtihan olsunlar.Siz daha sonra gidip zıkkımlanırsınız..Korkmayın.Üç beş saate ölmezsiniz.

GÜLELİM
Nasrettin Hoca’ya yapılan sataşmalar, bir türlü tükenip bitmezmiş. Akşehirliler bir gün Hoca’ya sormuşlar: – Hocam, senin evliyalar katında ulu bir kişi olduğun söylenir aslı var mıdır? Hoca’nın böyle bir iddiası elbette yokmuş, ama bir kere soruldu ya, cevap vermiş:
– Her halde öyle olmalı. – Böyle kişiler zaman, zaman mucizeler göstererek bu özelliklerini herkese kanıtlar. Hoca madem kabullendin, göster bir mucize de görelim! – Pekâlâ, şimdi size bir numara yapalım. Nasrettin Hoca, karşısında durmakta olan çınar ağacına seslenmiş: – Ey ulu çınar, çabuk yanıma gel! Çınar ağacından ses çıkmayınca, Hoca da ağacın yanına gitmiş. Akşehirliler başlamışlar gülmeye: – Ne oldu Hoca? Ağacı getiremedin, kendin oraya gittin!
Hoca demiş ki: – Bizde kibir yoktur; dağ yürümezse, abdal yürür.

Sağlıcakla kalınız.

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech