Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Yusuf Eroğlu

ARPALIKLAR

AK Parti, iktidara geldiği ilk günlerde, Meclis lojmanlarını satışa çıkardı. Görünüşte,”Milletvekilleri de, diğer vatandaşlarla bir arada otursun” mantığı vardı. Çok da güzeldi. Sonradan ne oldu? Başka yerde Milletvekili Kooperatifleri kuruldu. Oraya taşındılar. İkinci önemli konu ise, Arpalıklardı. KİK lerde ve KİT lerdeki, Arpalık denilen yönetim kurulu üyelikleriydi. Sayın Başbakan Erdoğan,(O zamanki)Böyle bir uygulamanın adil olmadığını, bu insanlara, boşu boşuna milletin parasının verildiğini söyleyerek, bu uygulamayı kaldıracaklarını açıkladı. Bu da güzel bir atılımdı. Her kesimden takdir gördü. Bizler de, bir KİT, daha doğrusu KİK çalışanı olarak, bu durumu takdir ettik. Kafalar karışmasın. KİT, Kamu İktisadi Teşebbüsü. KİK ise Kamu İktisadi Kuruluşu anlamındadır. Mesela, bizim çalıştığımız TİGEM, bir KİK tir tir. Aradaki fark, KİK lerin. Kamu yararına işletmeler olmasıdır.         Neyse. Konumuza dönelim. Yıllar geçtikçe, arpalık dediğimiz kurul üyelikleri, yeniden hortlamaya başladı. Peki, bunlara ihtiyaç var mıdır? Yoktur. Çünkü bir işe karışmazlar. Yönetim şemasında isimleri görülür. Aydan aya, yüklü bir maaş alırlar. Bunların baremleri ayrı olup,Sözleşmeli Personel yasasının 1 nolu cetveline göre ,yüksek ücretler alırlar..

BAŞKA TÜRLÜ OLMALIYDI
Geçen hafta, şampiyon Güreşçimiz Hamza Yerlikayanın, bir Kamu Bankası yönetim kuruluna atanması gündem oldu. Yapılan atama doğrumuydu? Bize göre değil tabi ki. Eğer, bu Şampiyon güreşçimiz taltif edilecekse, ona yüklü miktarda bir ödül verilmeliydi. Kimsenin de sesi çıkmazdı. Zira bunu hak etmişti. Bu atama yapılanca, eski bakanların, milletvekillerinin, onların yakınlarının da, başka yerlerde, yönetim kurulu üyelikleri olduğu da ortaya çıktı. Haliyle, Muhalefetin eline bir koz verilmiş oldu. Tek hayırlı tarafı ise, gündem değişince, Sultanahmet ve Süleymaniye camileri Müze olmaktan kurtuldu! Tipi Tipler bu cenaha yöneldi. Sonuç olarak, ,rahmetli Süleyman Demirel’in ünlü sözü, yeniden kıymet buldu,”Dün dündür. Bugün bugündür”.Ne diyebiliriz ki? Allah, hayırlı, uğurlu, kademli eylesin.

ÇOK AZ UCUNDAN
Para önemli, tabi ki. Kadının biri çırılçıplak taksiye binmiş. Taksi şoförü, ikide bir dikiz aynasından kadına bakıyormuş. Bu durumdan rahatsız olan kadın öfkeyle sormuş:- Ne bakıyorsun sen? Hayatında hiç çıplak kadın görmedin mi? Taksi şoförü ezile büzüle cevap vermiş:
– Kötü bir niyetim yok hanımefendi! Parayı nerenizden çıkaracaksınız diye bakıyorum!..**** Yoksul Bektaşi, hamam ücretini vermek üzere elini cebine atınca, son kuruşunu, bir akşam önce meyhaneye verdiğini hatırlamış.Hamamcının yakasına yapışacağını bildiği için, Allaha yalvarmaya başlamış: – Allahım, ya bana bir kuruş gönder, ya da şu kapıyı yık!.. Tam o sırada şiddetli bir deprem olmuş. Bektaşi, hamamın öteki müşterileriyle birlikte kendini dışarı zor atmış. O anda hamamım kubbesi çökmüş. Bektaşi oradan uzaklaşırken, dua eden bir adam görmüş, adam şöyle dua ediyormuş: – Allahım, bana on bin kuruş bağışla! Allaha yakaran adamın ensesine bir tokat atan Bektaşi telâşla bağırmış: – Kalk oradan be herif! Bir kuruş için hamamı yıktı, şimdi on bin kuruş için dünyayı yıkar! Parası yok bugünlerde! Sağlıcakla kalınız.

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech