Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Yusuf Eroğlu

 ANORMALEŞME!

Sıkı tedbirlerin uygulandığı bir dönemden sonra, normalleşmeye geçtik. Ne yazık ki bazıları, bu normalleşmeyi, Anormalleşme olarak algıladılar. Resmen Anormalleştik. Salgın çıkmadan önceki hayatımızın, daha da ötelerine gittik. Sanki o kadar sıkıntı, tedbir, ölümler, nasihatler olmamış gibi. Vur patlasın, çal oynasın. Bir köşede sinsice bekleyen Virüs, bu hali görünce göbek atmaya başladı. Çünkü tedbir döneminde ortam bulamıyor ve üzülüyordu. Şimdi gün doğdu. Yahu sizden çok bir şey istenmiyor. Maske ve Mesafe, temizlik. Hepsi bu kadar, Çok mu zor? Yoğun bakımda, boğazınız delinerek, hava verilmesini mi, yoksa maske takmayı mı tercih edersiniz? İşi bu kadar hafife almayın. Kendinizi düşünmüyorsanız, çevrenizdekileri, Eşinizi, dostunuzu, çocuğunuzu düşünün. Hele mesafe, hepten yok. El ele, kucak kucağa, yakın temastalar insanlar. Kuralları ihlal edenler, ise; nerede ise vatan haini ilan edilecek olan, 65 yaş üst insanlar değil. Genç olanlar. Bu salgın, tarihte görülmemiş, duyulmamış bir afet. Vurdu mu, yıkıyor. AİDS ilk çıktığı zamanlar, bazı duyarsızlar,”Biz Türsüz. AİDS bize bir şey yapmaz” diyorlardı. Şimdi de aynı hanzolar,”Virüs bize bir şey yapmaz” diyorlar. Ya yakalanırsanız? Ne göreceğinizi biliyorsunuz. Anladınız siz onu.

MASKE Mİ? AKSESUAR MI?
Sağlık Bakını çırpınıyor.Yırtınıyor.İlla da maske takın diyor.”Vaka sayısındaki artış,tedbirlere uymayanları uyarıyor.Giderek de,hepimizi”,diyor.”Virüs gücünü hatalı iyimserlikten alıyor.Yasaklar kalktı,yaz geldi diye evimiz gözden düşmesin”.Bakan bunları söylüyor ama, sanki taşa söylüyor.Mangal yasak.Adamlar,çatır,çatır mangal yapıp,bir de onu sosyal medyada paylaşıyorlar.Maske tedbir olmaktan çıktı.Aksesuar olarak kullanmaya başlandı.Çenede,Boyunda,Gömlek düğmesinde,,Kolda,Cepte;kafada,bir tek kıça takmadıkları kaldı.Yakında oraya da takarlar.İnşallah Virüs takmaz bunlara.Bunların,”Dünya Öküzün Boynuzları üstünde duruyor” düşüncesinde olanlardan bir farkları yoktur.Acilen yapılacak bir iş var.Tüm Türkiye’de Maske takmak mecburi hale getirilecek.Başka yolu yok.Takmayana da,Polis,Zabıta,Bekçi ceza yazacak.Adam maskeyi cebinde taşıyor.Markete girerken takıyor.Çünkü takmazsa giremeyecek.Yolda izde de takmalı.Yoksa sil baştan yapacağız.,Onca emek de boşa gidecek.

AZICIK UCUNDAN
Bugünkü fıkralar Öküz üstüne! Hani şu,dünya Öküzün boynuzları üstünde duruyor diyenlere.Beynini değiştirmek isteyen bir adama, gittiği hastanede kavanozlar içinde beyinler gösterirler : -“Şu Alman beyni 5 dolar, şu Rus beyni 7 dolar, şu Amerikan beyni 10 dolar.. Bu da öküz beyni 1000 dolar, hangisini istersiniz?”Öküz beyninin en pahalı olmasına şaşan adam:-“Neden öküz beyni o kadar pahalı, çok mu akıllı?” diye sorunca : -“Yok canım, yüz öküz kesiyoruz da ancak birinden beyin çıkıyor; maliyeti yüksek tabii!..” diyorlar. **** Oğlunun okuması için çiftliğindeki bütün inekleri satan bir köylü, onun bir şey öğrenemediğini görünce:-“Ne bahtsız adammışım.” diye söylenmiş,-“Bir öküz uğruna ne inekler feda ettim.”

****

Bir gün çiftlikte sabana koşulan öküz, kurnazlık yapıp sahibine şöyle dedi:
-Ben hastayım. Yarın çalışamayacağım. Ertesi sabah çiftçi de eşeğini sabana koştu. Akşam, öküz, eşeğe sordu:-Nasıl, kolay oldu mu?
-Eh!..-Patron bir şey demedi mi ya?-Hayır.Bunun üzerine o akşam da sahibine hasta olduğunu ve çalışamayacağını tekrarladı. Yine eşeği sabana koştular. Ve zavallı hayvan akşam perişan bir hâlde döndü. Öküz:-Nasıl geçti, diye sordu.-Eh, şöyle böyle.-Patron yine bir şey demedi mi!-Yok, demedi, ama bir ara baktım kasapla konuşuyordu.

Sağlıcakla kalınız.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech