Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muhsin Çayan

Dünyanın En Pahalı SUV Aracıyla Tanışın: Karlmann King

Dünyanın en pahalı SUV’u unvanını dünya standartlarındaki diğer lüks araçlardan alan Karlmann King, ilk kez 2017 yılında Dubai Motor Show’da sergilendi. Fuarda, Bentley Bentayga ve Lamborghini gibi dünyanın en pahalı SUV’ları bile onun gerisinde kaldı.

Yollarda göreceğiniz diğer tüm araçlardan farklı bir tasarım, müşteri tarafından seçilebilen özellikler ve kurşun geçirmez gövde gibi özellikler, Karlmann King’in neden dünyadaki en pahalı SUV aracı olduğunu gösteriyor. Tüm bu özellikleri bir araya getiren devasa araç, 1,08 milyon dolardan başlayan ve 3,8 milyon dolara kadar uzanan yüksek bir fiyat etiketine sahip.

Çinli otomotiv şirket IAT tarafından tasarlanan ve 1.800’den fazla kişiden oluşan Avrupa ekibi tarafından inşa edilen Karlmann King benzersizliğini korumak için sadece 12 adet üretilecek. Tasarımcı Luciano D’Ambrosio’nun son eseri olan devasa SUV, Batmobil’den esinlenerek tasarlandı. İlk bakışta garip görünse de asimetrik tasarım araca farklı bir karakter katıyor. Tuhaflık ve farklılık açısından Cybertruck’a rakip çıktı diyebiliriz.

SUV segmentin deki araç, Ford F-550 ‘yi temel alıyor ve tamı tamına 4.500 kg ağırlığında. Kurşun geçirmez versiyonunu seçerseniz, ağırlık 6.000 kg’a kadar çıkıyor. Kaputun altında, Ford F-550‘nin 6.8 litrelik V12 motoru var. Bu motor 420 beygir gücünde ve en yüksek 220 km/s hıza ulaşabiliyor.

OTOMOBİL TARİHCESİ GEÇEN HAFTADAN DEVAM

  • 1902 — İstenildiğinde benzinli istenildiğinde elektrik motoruyla ilerleyebilen ilk aracı 27 yaşındayken Ferdinand Porsche yapmıştır. 1902 yılında “Mixte-Wagen” adını verdiği aracı tanıtmıştır. Viyanalı bir fayton üreticisi olan Ludwig Lohner ile birlikte çalışan Porsche 4 silindirli bir Daimler motoruna aküler, bir jeneratör ve elektrik motorları ekledi. Bu haliyle Mixte benzinli motor stop edildiğinde bile akülerin çalıştırdığı elektrikli motorla ilerlemeye devam edilebiliyordu.
  • 1903 — Fransız Gustave Liebauilk emniyet kemerini tasarladı ve patentini aldı
  • 1904 — Kısa adı FIAolan Uluslararası Otomobil Federasyonu kuruldu
  • 1905 — İsveçli mühendis Alfred Büchi egzoz gazlarından yararlanarak çalışan bir türbin vasıtasıyla dört silindirli bir motora aşırı hava yüklemeyi başardı.
  • 1905 — İlk 4WSve 4WD sistemi Latil marka traktöre uygulandı
  • 1905 — İlk tampon takılan araç İngiltere’nin Kilburn kentindeki “Simms Manufacturing Co.” tesislerinde üretilen 20 beygir gücündeki Simms-Welback marka araçtır. Aynı yıl tamponun patentinin F. R. Simms tarafından alınmıştı, fakat aslında bu fikir yeni değildi. 1897 yılında Moravya’daki “İmperial Nesseldorf” vagon fabrikasında yapılan çek malı Prasident marka otomobilin önüne tampon konmuş, ancak Viyana yakınlarında yapılan denemelerde tampon düştüğü için bir daha takılmamıştır.
  • 1908 — AmerikalıHenry Ford T modeli adındaki ilk seri üretim otomobili yaptı. İlk üretim bandı fikrinin babası da Henry Ford oldu. Ford’un tasarladığı fabrika, 1913’te günde 1000 araba üretebiliyordu.
  • 1918 — Birleşik Krallık’ta “ Royal Aircraft Establishment “ fabrikaları mekanik püskürtmeli dizel yakıt sistemini geliştirdi. Böylece yüksek devirli dizel motorları oluşturularak hafif taşıtlarda kullanılmasına zemin hazırlandı.
  • 1919 — Avrupa’nın ilk seri üretim otomobili Type A Citroëntarafından piyasaya verildi. Citroen aynı yıl dünyada ilk organize satış sonrası hizmetleri yapılandırdı.
  • 1920 — Voisin firması hidrolik olarak çalışan ABS‘nin atası üzerine çalışmalar yaptı. “Fren yapıldığında tekerleklerin kilitlenmesini önleyici donanım” tanımıyla da Almanya’da 671925 nosuyla ilk patentini aldı.DEVAMI VAR

EYYYY KOVALAKUS
Al sana Ami One Citroen . Üstelik elektrikli . Ehliyetsiz de kullanabileceksin. Zaten sen ehliyeti kaptırmıştın. Sıkıntı yaşamazsın. Virüsü de kimseye bulaştırmadan gönlünce gezersin.

MİZAH
Hava çok kötü, şiddetli yağmur ve fırtına devam etmektedir, Temel  bir taksiye el kaldırır, taksi durur.Temel gideceği yeri söyleyince, taksici kızarak “Ohoo! Orası çok yakın alamam seni” der ve gazlayıp gider.

Temel  çok bozulur ama sonra bir şekilde, yağmur çamur evine gitmeyi başarır.

Ertesi gün şans eseri bir bakar ki, dün geceki taksici, evinin önündeki taksi durağında ve üçüncü sıradadır.

Hemen plan yapar ve ilk taksi şoförüne yanaşır:

Ataçöy’e kaça cötürürsün ?

– 100 TL

– Sana 200 TL veririm ama bir cere peraper olalum.

– Hadi be sapık mısın, defol.

Temel  bu cevabı alınca ikinci sıradaki taksiye yanaşır.

-Ataçöy’e kaça cötürürsün ?

– 100 TL

– Sana 200 TL veririm ama bir çere peraper olalum.

– Vay sapık vay defol. Sıra üçüncü taksiciye yanı bizim taksiciye gelmiştir.

Temel  yanaşır:

– Ataçöy’e kaça cötürürsün ?

– 100 TL

– Peki, sana 200 TL verurum ama pir şartum var!

– Nedir?

– ciderken diğer taksiçilere el sallayacaksun!

– Ayıp ettin abi tabi.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech