Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Çadırlı direniş alanına gözaltı girişimi kabul edilemez!”

Ekoloji Birliği tarafından yapılan

Ekoloji Birliği tarafından yapılan açıklamada, Kirazlı Altın Madeni Projesi alanı yakınlarında 320 gündür çadırlı nöbet tutan kişilerin bulunduğu alana müdahale ekipleri ile gelen Jandarmanın gözaltı girişimine sert tepki gösterilerek “Güvenlik kuvvetlerinin ve ilgili kamu idarelerinin meşru olmayan uygulamalarına ve nöbet alanı üzerindeki baskılara son verilmesini ve alana yeni gelen arkadaşlarımızın yasal hakkı olan alana girişine izin verilmesini istiyoruz. Kamu görevlilerinin sermayeden değil, yaşam savunucularından yana olması gerektiğini ve halkın çıkarlarını koruması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz” denildi.

Ekoloji Birliği tarafından Kirazlı’daki çevrecilere yapılan müdahalenin kabul edilemez olduğu ifade edilerek şöyle dendi:

“Çanakkale’de Kirazlı Altın Madeni Projesi alanı yakınlarında 320 gündür çadırlı nöbet tutan arkadaşlarımızın bulunduğu alana müdahale ekipleri ile gelen Jandarma, İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı idari kararı gerekçe göstererek ve kanuni hiçbir kısıtlama yokken, alana yeni gelen iki arkadaşımızı gözaltına alıp jandarma karakoluna götürdü. Alana girmeme koşuluyla serbest bırakılan arkadaşlarımız şu anda Balaban Mevkii’nde beklemekteler.”

“EKOLOJİK YIKIMA KARŞI YAŞAMI SAVUNUYORLAR”

“Pandemi döneminde alanda nöbet tutan arkadaşlarımız kendilerini izole ederek olası bulaşa karşı tedbirlerini almıştı. Artık İç İşleri Bakanlığı tarafından seyahat yasağı kaldırılmıştır ve dileyen dilediği yere gidebilmektedir. İş yerleri açılmış, yaşam normal koşullara dönmeye başlamıştır.”

“Bu durumda ormanlık alanlara girme konusunda herhangi bir kısıtlamanın olmaması gereklidir. Sağlık nedeniyle Kirazlı nöbet alanına da yeni arkadaşlarımızın gelmesinde herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Yaşam savunucuları 320 gündür her türlü olumsuz koşula, itibarsızlaştırmaya, iftiralara, kışkırtmalara, baskılara direnerek Kirazlı’da nöbet tutmaya devam etmektedir. Arkadaşlarımıza bugüne kadar verilen para cezalarının tutarı neredeyse 100 bin TL’yi bulmaktadır. Kirazlı’daki arkadaşlarımız Alamosgold’un kendi çıkarı için yani sermayenin kendi çıkarı için yarattığı ekolojik yıkıma karşı yaşamı savunmaktadır.

“YAŞAMI SAVUNANLAR HAKLIDIR VE KAZANACAKTIR!”

“Güvenlik kuvvetlerinin ve ilgili kamu idarelerinin meşru olmayan uygulamalarına ve nöbet alanı üzerindeki baskılara son verilmesini ve alana yeni gelen arkadaşlarımızın yasal hakkı olan alana girişine izin verilmesini istiyoruz. Kamu görevlilerinin sermayeden değil, yaşam savunucularından yana olması gerektiğini ve halkın çıkarlarını koruması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz.”

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech