Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Koronavirüs uykusuz bırakıyor”

Psikiyatri Uzmanı Dr. Ebru

Psikiyatri Uzmanı Dr. Ebru Öztepe Yavaşçı, koronavirüsten kaynaklı kaygı ve stresin uykusuzluğa yol açtığını belirterek bireylerin bu soruna karşı daha dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. Dr. Ebru Öztepe Yavaşçı, “Bağışıklık sisteminin hücreleri uyku sırasında çoğalma, yenilenme ve iyileşme özelliğine sahiptir. Bu hücrelerin yenilendiği en iyi zaman ise gece uykusudur. Yeterli uyku alan bedeniniz koronavirüs dâhil birçok mikroorganizmaya karşı korunmada yeterli dirence sahip olur” dedi.

Psikiyatri Uzmanı Dr. Ebru Öztepe Yavaşçı, “Bireylerde belirsizliğe, kaygıya ya da çaresizliğe bağlı olarak da uyku bozuklukları karşılaştığımız önemli durumlardan biridir. Bağışıklık sisteminin hücreleri uyku sırasında çoğalma, yenilenme ve iyileşme özelliğine sahiptir. Bu hücrelerin yenilendiği en iyi zaman ise gece uykusudur. Yeterli uyku alan bedeniniz koronavirüs dâhil birçok mikroorganizmaya karşı korunmada yeterli dirence sahip olur” dedi.

Özellikle bu dönemde evden çıkamayan 65 yaş üstü bireylerin uyku sorunları yaşayabileceğini belirten Yavaşçı, ‘’Uyku esnasında salgılanan melatonin, serbest radikaller ve toksinlerle savaşmaya yardımcı olur. Yeteri kadar uyumadığınız takdirde hücreler yenilenemediği için bağışıklık sisteminiz zayıflayabilir ve bu da hastalıklara davet çıkarabilir. Bu nedenle koronavirüsün salgınının gündemde olduğu bu günlerde kaliteli bir gece uykusu uyumaya özen göstermek önemlidir” sözlerini kullandı.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech