Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’li Erkek: “Amacınız baroları ‘arka bahçeniz’ yapmak mı?”

CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem

CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, yaptığı açıklamayla Avukatlık kanununda yapılması planlanan düzenlemeye ağır eleştiriler getirdi. Erkek, “Mevcut iktidar demokrasiden ve hukuk devletinden her geçen gün daha da uzaklaşan, otoriterleşen saray iktidarı barolar, meslek odaları, hukukun üstünlüğü, insan hakları, demokrasi mücadelesi versin istemiyor. Amacınız Baroları ve tüm meslek örgütlerini arka bahçeniz yapmak mı? Buna asla müsaade etmeyeceğiz. Kararlılıkla Meclis’te de bu mücadeleyi sürdüreceğiz ve tüm meslek örgütlerinin yanında olacağız” ifadelerini kullandı.

CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, tepkilerin odağındaki Avukatlık Kanunu düzenlemesiyle ilgili açıklama yaptı. Erkek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bugün barolar hukukun üstünlüğü ve insan hakları mücadelesi de veriyor. Hem tarihten hem de kendi yasalarından aldıkları güçle yapıyorlar bunu. Çünkü avukatlık kanunu barolara hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını savunma, koruma görevini de vermiş. Mevcut iktidar demokrasiden ve hukuk devletinden her geçen gün daha da uzaklaşan, otoriterleşen saray iktidarı barolar, meslek odaları, hukukun üstünlüğü, insan hakları, demokrasi mücadelesi versin istemiyor. Barolar çocuk, ve doğa hakları için mücadele etsin istemiyor. Onun için baroları bölmek, zayıflatmak projeleri var. Türkiye’de 135 bin avukatın 48 bini İstanbul Barosunda kayıtlı. Dünyanın en kalabalık barosu İstanbul Barosunun tabii ki temsili daha güçlü, daha fazla olacaktır. 135 bin avukatın 48 bini. Ve unutmayalım ki, 12 Eylül darbecilerinin ilk işlerinden biri İstanbul Barosunu kapatmak olmuştu.”

“AMACINIZ BAROLARI SİYASİ ENSTRÜMAN HALİNE GETİRMEK Mİ?”
“Otoriterleşen zihniyetler her dönemde barolara baskı uygulamaktan geri kalmamışlardır. Bu düzenlemeyi getirirseniz, bu düzenlemeyi dayatmayla meclisteki salt çoğunluğuyla geçirirseniz kamu kurumu niteliğindeki meslek örgütlerine büyük zarar verirsiniz, meslek etiğini yok edersiniz, baroları ve meslek örgütlerini siyasi birer enstrüman haline getirirsiniz. Amacınız bu mu? Baroları ve tüm meslek örgütlerini arka bahçeniz yapmak mı? Buna asla müsaade etmeyeceğiz. Kararlılıkla Meclis’te de bu mücadeleyi sürdüreceğiz ve tüm meslek örgütlerinin yanında olacağız.”

“ADALETSİZLİKLERİ ADALETLE ORTADAN KALDIRACAĞIZ”
Siz hukuktan, adaletten bu kadar uzaklaşırsanız, ekonomik krizler de, siyasi krizler de büyür. Unutulmasın ki adalete dayanmayan kuvvet zalimdir ve bu zalimlik maalesef milletimize, toplumumuza, vatandaşlarımıza ağır bedeller ödetiyor. Yine de hiç kimse umutsuz olmasın. Ülkemizin tüm demokratları birleşecek ve demokrasiye inanan milyonlar temel ilkelerde uzlaşarak bu tek adam rejimine, bu saray düzenine karşı demokrasi mücadelesini kararlılıkla verecek. Biz ülkemizdeki tüm adaletsizlikleri adaletle ortadan kaldıracağız. Cumhuriyetimizi de demokrasiyle taçlandıracağız. Ülkemizin öncelikli sorunu bu. Bizim öncelikli sorunumuz güçlendirilmiş parlamenter sistem, çoğulcu demokrasi, hukukun üstünlüğü, basın özgürlüğü, ifade özgürlüğü, şeffaflık, hesap verilebilir olmak. Bizim önceliklerimiz bunlar. Bizim önceliğimiz meslek odalarının dizaynı, onların yapılarının değiştirilmesi, seçimleri değil.”

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech