Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇTSO Başkanı Semizoğlu: “Çanakkale Belediyesi diğer belediyelere örnek olsun”

Çanakkale Ticaret ve Sanayi

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası(ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu yaptığı bir açıklama ile Çanakkale Belediyesi’nin Corona virüsle mücadelesini takdir ettiğini ifade ederek “Çanakkale belediyesinin almış olduğu encümen kararının ilimizdeki diğer belediyelere ve kamu kurumlarına örnek olmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.

ÇTSO’nun haberine göre ÇTSO Başkanı Selçuk Semizoğlu, normalleşme süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Semizoğlu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İçişleri Bakanlığımızın 16.03.2020 ve 21.03.2020 tarihli Genelgeleri ile faaliyetleri geçici süreliğine durdurulan / kısıtlanan lokanta, restoran, kafe, pastane, kıraathane, kahvehane, çay bahçesi, dernek lokalleri (iskambil, okey, tavla oyunları ve nargile satışları ile doğrudan temasa neden olacak şekilde dans ve oyun amacıyla yapılan canlı müzik faaliyetleri hariç olmak üzere) 01 Haziran 2020 Pazartesi günü itibariyle belirlenen kurallar çerçevesinde saat 22.00’ye kadar hizmet vermeye başlayacaklardır.”

“Normalleşme takvimi ile birlikte faaliyetlerine yeniden devam edecek olan işyerlerimize öncelikle hayırlı işler diliyor, tekrar bir kısıtlama sürecinin yaşanmaması için belirlenen kurallara uymalarını, hijyen tedbirlerine azami hassasiyet göstermelerini önemle rica ediyorum.

“ÇANAKKALE BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR”
Faaliyetleri geçici süre kapanan işyerlerimiz bu süreçte bir taraftan borçlanırken bir taraftan da morallerini yüksek tutmaya çalıştılar. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimizin finansmana erişimini kolaylaştırmak, yanlarında olduğumuzu hissettirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Çanakkale Belediyesi’nin gösterdiği dayanışma örneğine, hassasiyetine teşekkür ediyoruz. kamunun da aynı yaklaşım ile böyle bir karar almalarını talep ediyoruz.”

“Çanakkale Belediyesinin; Belediyenin kiracısı olan ve faaliyetleri durdurulan işyerlerinden faaliyetlerine izin verileceği tarihe kadar mevcut kira bedellerinin alınmaması, faaliyetleri durdurulmayan işyerlerinden de salgının sona ereceği tarihe kadar kira bedellerinden gecikme zammı alınmayacağı yönünde örnek bir Encümen Kararı aldığını büyük bir memnuniyetle öğrendik. Belediye işyerlerinde kiracı durumunda olan tüm üyelerimiz adına teşekkür ediyoruz. Diğer belediyelerimizin de böyle bir karar almak için hazırlıkları olduğu bilgisini aldık. Kamuya ait taşınmazlarda kiracı durumunda bulunan işyeri sahipleri üyelerimiz de haklı olarak böyle bir beklenti içindeler. Kamunun da aynı yaklaşım ile böyle bir karar almalarını talep ediyoruz. Bu süreci Ülkemizin değerlerine yakışır bir şekilde insan odaklı yürüten Devletimizin bu konuda da gerekeni yapacağına, dayanışma ve işbirliği içerisinde esnafımızın, ticaret erbabının yükünü hafifleteceğine inancımız tamdır.”

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech