Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Tunahan Ünsal

Bekle bizi normalleşme

Türkiye hiç normal olduğuna bu kadar sevinmemişti….

Mart ayının ortalarından beri koronavirüs ile cebelleşen, koronavirüsten kaçan, kendisini korumaya çalışan Türk insanın şu anda hedeflendiği tek gün 1 Haziran oldu. Mart ayından beri Türkiye’de o kadar çok şey ilk defa görüldü manşeti ile çıktı ki vatandaşlar uzun zamandır şaşırmayı unuttu. Kapanan dükkanlar, boş sokaklar, ertelenen spor müsabakaları, kapanan okullar, evden eğitim, ertelenen sınavlar, dolup taşan hastaneler, sokağa çıkma kısıtlamaları, kapanan sahiller daha ne görebiliriz derken, nihayet normalleşeceğimiz duyuruldu.

Uzun zaman sonra alınan bu haberler mutluluktan dört köşe olan vatandaşlarımızın hedefinde ise kordon boyu var. Şüphesiz en çok özlenen alanların başında gelen kordon boyu nihayet 1 Haziran’da açılacak. Sadece kordonun açılması yetmez, çay bahçeleri de açılacak. Mesela Özgürlük Parkı açılacak. 50 TL’yen alınacak portatif sandalyeler ile çimenlerin üzerinde gün batımı izlenecek. Kafeler açılacak. Seyahat kısıtlaması kalkacak. Kordonlar, sahiller açılacak. Denize girilecek, yüzme bilmeyenler bu yaz yüzmeyi öğrenecek. Çanakkale tam anlamıyla kıvama gelecek.

Çok çabaladık, çok bekledik, çok kaçtık, virüsten çok saklandık ama nihayet normalleşiyoruz. Normalleşme dediysek virüs bitti demedik. Salgın tüm hızıyla dünyada yayılmaya, bir taraftanda kontrol altına tutulma çalışmalarına devam ediyor. Çanakkale’de küçük şehrin artılarından olan kısıtlı insan popülasyonu virüsten çok fazla yara almamamızı sağladı ama ulaşım başlıyor!

Telefonlar susmuyor iki gündür… Bursa’dan, İstanbul’dan, Balıkesir’den arkadaşlar arıyorlar. Tunahan biz şimdi 2 Haziran’da Çanakkale’ye gelebilecek miyiz sorusunu her gün duyar oldum. Gelebilecekler ama görünen o ki Çanakkale’de hareketlilik önümüzdeki günlerde artacak. Şunu da söyleyelim, eğer normalleşme sürecinde biz gerekli önlemleri almaz, öpüşmeye, koklaşmaya başlarsak, bu normalleşme bizim burnumuzdan gelir.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından ikinci dalga için tarihler verilmeye, uyarılar yapılmaya başlandı. Umarım bizim gördüğümüz tek dalga, boğazdaki dalga olur. Bu kadar çaba boşa gitmezse bizden mutlusu olmaz. Bekle bizi normalleşme… Çanakkale’yi Çanakkale’de özleyen Çanakkaleliler artık denizine, kumsalına, sahiline kavuşuyor….

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech