Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Vapur Bey

Süper Kahramanlar

Bir süper kahramanı süper kahraman yapan iki şey vardır. Kostümü ve mevzulara intikal ederken kullandığı aracı. Bu ikisinin yarattığı değer sayesinde süper kahraman karizmatikleşir ya da vasatlaşır. Dünyadan bir kaç örnek.

Batman
Yarasa adamı bilirsiniz. Siyah ağırlık bir kostümü vardır. İlk çıktığı zamanlar daha griymiş kostümü ama zamanla siyah ağırlıklı olmaya başlamış. Yarasa adamın kullandığı araç Batmobil’dir. Bazı mevzulara Batpod’u ile de intikal ettiğini görebilirsiniz. Batman bey zengin ve yakışıklıdır. Teknolojiye hükmedebildiği için süper kahramanlıkta şampiyonlar ligindedir.

Süperman
Süperman’in kostümü mavidir. Pelerini, donu ve botları kırmızıdır sadece. Ben süperman’in kostümünü pek beğenmem doğrusu karanlık tonlu olduğu çizimler çok daha iyi. Süperman bey icraatlerine uçarak gider. Doğal bir yeteneği vardır. Teknolojiden falan anlamaz. Muhtemelen Batman’e telefonunu uzatıp “ya şu kızı nasıl eklicem kankaa” falan diyordur.

Örümcek Adam
Güzel bir kostüm. Doğal bir kahraman. Tıpkı süperman gibi. Örümcek ısırınca örümcek vari özellikler ediniyor bu dostumuz. Bir adet sevgilisi var. Çapkın da yani. Mary Jane sevgilisinin adı. Mevzulara sağa sola ağ atarak gidiyor kendisi. Ordan oraya zıplıyor yani. Kötü bir olay yerine intikal özelliği var.

Yerli Süper Kahraman
Yerli süper kahramınımız olsa muhtemelen yokluk içinde davranacaktır. Özel araçlar falan zor iş. Çevirme var bizim ülkede. Gotham’a benzemez. Bu sebeple toplu taşımayı kullanırdı muhtemelen. Büyüklerine yer falan verirdi. Çünkü her süper kahraman içinde yetiştiği toplumun hamurunda yoğrulur. Sokağa çıkma yasağını delmezdi muhtemelen çünkü delmesi durumunda kimliği açığa çıkardı. Bizim ülkede kimliği açığa çıkan bir süper kahraman yıpranır. Bir kere halkımız çok hızlı bir şekilde siyasete girmesini ister kendisinin. Bizim ülkemizde arkasına 50 kişiyi alana siyaset düşünmez misiniz? derler çünkü…

Diyelim ki siyasete girme talebini bir şekilde savuşturdu. Bu seferde telefonu susmaz. Sürekli birilerine dağılır o telefon. Herkes onu arayıp durur. Sadece yardım için de aramazlar. İçip içip tehdit falan ederler yerli ve milli süper kahramanımızı.

Bizde zor yani. Olmaz.

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech