Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Vapur Bey

Yanlış Anlaşılma Mevzusu

Geçtiğimiz günlerde evde aylak aylak otururken kendi kendime “hadi bakalım bir gitar çal da dinleyelim” dedim. Kalkıp ekipmanımı hazırladım. Elektirikli bir gitara sahip olduğumdan dolayı bilgisayarımın tam karşısına oturup çalmaya başladım. 

Tın. Tın. Tın. Tın. Tın.

Tam bu sırada Facetime araması geldi bilgisayarıma. Facetime apple marka ürünlerde bulunan bir görüntülü arama uygulaması. Bir nevi işletim sistemine entegre skype gibi düşünebilirsiniz. Facetime’ın sesini duymamla beraber “Hmm mekintoş kullanan birisi arıyor ya da bir iPhone kullanıcısı arıyor” diye düşündüm. Hemen kafamı bilgisayara çevirdim. Üniversiteden bir arkadaşımmış arayan. Ara ara görüntülü konuşma yapıp geyik çeviririz kendisiyle. “Reddet” e basıp sonra whatsapp’dan açıklama yapmaya çok üşendiğimden dolayı “Kabul Et” tıkladım. Ayağa kalkıp gitarımı gösterip. “Şu an uygun değilim görüşürüz” deyip kapattım. 

Gitar çalma serüvenim 20 dakika sonra falan bittiğinde güzel kızım Maya’ya seslendim. Tuvalet ihtiyacını gidermesi için aşağıya indirdim onu. Bu sırada düşünmeye başladım.

“Acaba” dedim. “Arkadaşım bahane gibi anlamış olabilir mi? Yok canım anlamamıştır. Yani kim bir konuşmayı yapmamak için gitarı boynuna asıp “görüyorsun ya işim var” der ki? Bunun yanlış anlaşılabilmesi için bir sonraki aramalarda da benzer davranışlar sergilemem gerekir. Mesela konuşmak istemediğim birisi arıyor ben o sırada hızlıca bir Kaval buluyorum. “Kabul Et” e tıklıyorum ve yanık bir melodi çalmaya başlıyorum. Küçük bir girizgahtan sonra kavalı ağzımdan çıkarıp “Görüyorsun ya kaval çalıyorum?” diyerek aramayı sonlandırıyorum.

Umarım olmaz…

Anna ve Mürsel

Yakın zamanda sosyal medyada karşılaştığım bir ilginçlikten bahsetmek istiyorum size. Hemşehrim olan Mürsel isimli bir bey. Bir reality show için Amerika’ya gidiyor. Programın olayı bunları evlendirmece.

Mürsel ve Anna facebookta Arıcılık grubunda tanışmışlar. Mürsel bey Anna’ya direk yürümüş. Anna hanım da bu yürümeye karşılık verince işler gelişmiş. Mürsel bey hiç ingilizce bilmeden kendisini Amerikada bulmuş. Tuhaflıklar da o an başlamış.

Gelecekten Bir Görüntü Adeta
İki insanın konuşması arasında sürekli “blipp” diye öten bir google çeviri sesi olması bana çok ilginç geldi. Çiple çalışan insanlar böyle bir şey olur muhtemelen.

Mürsel bey Anna hanımı hiç anlamayıp. Yes falan diyor. Pişkin pişkin sırıtıyor. Çok sinir bozucu.

Antalya’nın yerlisine iyi bir örnek olmuş Mürsel bey. Antalyalı utandırması gibi olmasın ama nereli olduğunu bilmesem de bu adam Antalyalı derdim…

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech