Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Bardak artık taşmadı KIRILDI!

Koronavirüs salgınında dünya canını korumaya çalışırken, Çanakkale kadın cinayeti ile sarsıldı. 19 yaşındaki kızının gözleri önünde, boşanmak istediği eşini katleden Aydın K. Çanakkalelileri çileden çıkardı. Kadınlar dün bir araya gelerek, tepkilerini göstermek için sokağa indiler. Çanakkale’de bir sokak kadınların oluşturduğu zincir ile kapanırken, bu bardağı taşıran son damla olmadı. Artık o bardak kırıldı!

Dünya koronavirüs salgını ile boğuşurken, Çanakkale geçtiğimiz günlerde kadın cinayeti ile sarsıldı. Boşanmak istediği eşi tarafından, 19 yaşındaki kızının gözleri önünde Fatma Çakan katledildi. Bir aile göz göre göre yıkılırken, son olmayacak olan ve bir türlü önüne geçilemeyen kadın cinayeti dolayısıyla Çanakkaleliler çileden çıktı.

Dün, saat 14.00’te CHP İlk Kadın Kolları’nın çağrısı ile kadınlar Cumhuriyet Meydanı’nda siyahlar giyerek toplandılar. Meydanda toplanan kadınlar daha sonrasında Değirmenlik Sokak’ta, sosyal mesafe kurallarına da uyarak zincir oluşturdular. Sokak o anlarda neredeyse kapanırken, dükkan sahipleri ve dükkanlarda çalışanlarda kadınlara destek verdiler. Onlarca kadın tepkilerini bu şekilde dile getirirlerken, eylem yaklaşık yarım saat sürdü.

Bir Türkiye gerçeği haline gelen kadın cinayetleri, bir türlü çözülemezken, her geçen yıl artmaya ve çözümsüz kalmaya devam ediyor. Kadınlar bu yaşanan katliam son olmayacak, bizim bu eylemimizde katliamların önüne geçemeyecek ama bu bardak artış taşmadı kırıldı yorumlarında bulundular.

Tunahan Ünsal

DİĞER VİDEOLAR

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech