Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

65 yaş üstü vatandaşlar için ulaşım izni

Koronavirüs tedbirler kapsamında, uzun

Koronavirüs tedbirler kapsamında, uzun süredir sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olan 65 yaş üstü vatandaşlar için seyahat izni sağlandı. İçişleri Bakanlığı tarafından genelge 81 ilin valiliklerine gönderildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından, 65 üstü vatandaşlar için seyahat kolaylığı sağlandı. Uzun süredir evlerinden çıkamayan, sadece belirli günler kısıtlı saatler sokağa çıkabilen vatandaşlar için alınan karar olumlu karşılandı. 65 yaş üstü vatandaşlar en az bir ay gittikleri yerden dönmemek kaydı ile 21 Mayıs Perşembe günü itibariyle seyahat edebilecekler.

İçişleri Bakanlığı tarafından alınan kararda, “21 Mayıs Perşembe günü saat 09.00’dan itibaren en az bir ay boyunca dönmemek kaydıyla tek yönlü olarak istedikleri yerleşim yerlerine gidiş izni verildi.

22 Mart tarihli genelge ile sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlarımıza, seyahat izin belgesi almak ve gittikleri yerlerde en az 30 gün kalmak şartıyla, istedikleri yerleşim yerine gidebilecekler. 65 yaş üstü vatandaşlarımıza seyahatlerinde bir kişi refakat edebilecek.

65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız; Seyahat İzin Belgesi talepleri, 21 Mayıs Perşembe günü, saat 09.00’dan itibaren elektronik ortamda E-Devlet, İçişleri Bakanlığı, E- Başvuru Sitemi ve Alo 199 Vefa Destek Hattı üzerinden yapılabilecek” ifadeleri yer aldı.

Tunahan Ünsal

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech