Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dijital Ortamda 19 Mayıs Kutlaması

Kentimizin iki güzide eğitim

Kentimizin iki güzide eğitim kuruluşu olan Çanakkale Koleji ve Açı Koleji tarafından, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla online kutlama programları gerçekleştirildi.

Bu yıl Koronavirüs tedbirlerinin gölgesinde karşılanan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 101. yıldönümünü, kentin özel eğitim kurumları da dijital ortamda öğrencileriyle birlikte coşkuyla kutladı.
Öğrencilerin evlerinden katıldığı kutlama programları, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

ÇANAKKALE KOLEJİ ÖĞRENCİLERİNİ GENÇ SPORCULARLA BULUŞTURDU

Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, cumhuriyet değerleri ışığında özgür bireyler yetiştirmeyi amaçlayan Çanakkale Koleji, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı online coşkuyla kutladı. Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk gençliğine emanet ettiği bayram programı, okul müdürlerinin konuşmaları, gençlere seslenişleri ile başladı; 19 Mayıs röportajı, öğretmen koroları, günün anlam ve önemini belirten şiir, düz yazı dinletileri, sporcu gençlerin ağzından Atatürk sözleri, Türkiye’nin değerli sporcularıyla yapılan canlı yayınlar, müzik dinletileri, İngilizce sunumlar, tarih bilgisini aydınlatan soru cevap çalışmaları ve fener alayını balkonlara taşıyan “balkon alayı” ile devam etti.
Bütün ümidini gençliğe bağlayan Mustafa Kemal’in bağımsızlık düşüncesini anlayan ve varlığını bu fikre adayan Kolej ailesi, milli değerlere olan bağlılığını bir kez daha gösterdi.
AÇI KOLEJİ’NDE DE COŞKULU KUTLAMA VARDI

Günün anlam ve önemine ilişkin açıklamalarda bulunan Açı Koleji Kurucusu Necdet Çetin, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a adım atmasıyla başlayan bağımsızlık mücadelesinin, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasıyla sonuçlanan tarihi bir adım olduğunu ifade etti.
Bu anlamlı günde öğrencilere, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe seslenişi izletilirken; gençliğin Ata’ya cevabı, öğrencilerin hazırladığı oratoryo çalışması şeklinde sunuldu. Öğrenciler sırasıyla mikrofonlarını açıp dizelerini söyleyerek bu anlamlı kutlamada yerlerini aldılar. Öğrencilerin online olarak sundukları müzik çalışmasıyla kutlama programı sona erdi.

Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech