Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Veteriner Hekimlere Koruyucu Siperlik

Türk Veteriner Hekimleri Birliği

Türk Veteriner Hekimleri Birliği Vakfı Çanakkale Temsilciliği tarafından Çanakkale’deki veteriner hekimlere koruyucu siperlik dağıtımı yapılacak. Vakfın İl Temsilcisi Yusuf Eroğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada, veteriner hekimlerin salgın döneminde değerinin daha iyi anlaşıldığını belirterek T.B.M.M’de kabul edilen “Sağlıkta Şiddet Yasası’nda” meslektaşlarına yer verilmemesini üzüntü verici olarak nitelendirdi.

Türk Veteriner Hekimleri Birliği Vakfı tarafından Çanakkale’deki veteriner hekimler için gönderilen Koruyucu Siperlikler, Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında dağıtılmak üzere il temsilciliğine ulaştırıldı. Konu ile ilgili gazetemize konuşan Çanakkale İl Temsilcisi Uzman Veteriner hekim Yusuf Eroğlu, şu ifadelere yer verdi: “Tüm dünyada yaşanan Covid-19 salgını da bir kez daha, veteriner hekimsiz insan sağlığının olamayacağını göstermiştir. Veteriner hekimler, ekipmanları ve bilgi birikimleriyle, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede büyük bir çalışma örneği sergilemişlerdir. Aşı ve ilaç üretimi ile ilgili olarak üç Meslektaşımız, Sağlık Bakanlığından izin alarak çalışmalara başlamış ve büyük ilerleme kaydetmişlerdir. Yine Veteriner Viroloji Enstitülerinde de, çalışmalar devam etmektedir. Stratejik önemi bir defa daha ortaya çıkan mesleğimiz ile ilgili; tüm mesleki haklarımız için olumlu katkılarının ve yasal düzenlemelerin olacağı ümidini hala muhafaza etmekteyiz.”

 

“VETERİNER HEKİMLER ÖNEMLİ ÇALIŞMALARA İMZA ATMAKTADIR”

“Bir kez daha belirtmek isterim ki; sağlıklı hayvan, sağlıklı gıda, sağlıklı insan ve sağlıklı toplum ile çevre sağlığı ve biyogüvenlik konularında, veteriner hekimler çok önemli çalışmalara imza atmaktadır. Türk Veteriner Hekimleri Birliği’nin her zeminde gündeme getirdiği konu şudur; Ülkemizde kadim bir sağlık meslek grubundan olan veteriner hekimler; özellikle son 150 yılda tarihe mal olan hizmetlerine, başarılarına, özellikle viral ve bakteriyel salgınların kontrol ve eradikasyonlarındaki engin deneyimlerine, koruyucu hekimlik, epidemiyoloji ve karantina önlemleri konusundaki faaliyetlerine, teşhis ve aşı üretimindeki bilgi birikimlerine ve Covid-19 ile mücadele ettiğimiz bugünlerde, ülkemize has virüsün izolasyonu ve söz konusu virüsün genetik haritasını ortaya koyan bilim insanlarımızın veteriner hekim olmalarına rağmen, ülkemizde halen hak ettiği değeri alamayan ve özellikle son zamanlarda, sağlık meslek grubuna yönelik bir kısım yasal düzenlemelere dâhil edilmeyen meslek mensuplarıdır. Tüm veteriner hekimler, mücadele kapsamında sahadadır.

 

“YENİ YASADA MESLEKTAŞLARIMIZA YER VERİLMEMESİ ÜZÜNTÜ VERİCİDİR”

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kabul edilen ‘Sağlıkta Şiddet Yasası’nda, veteriner hekimlere yer verilmemesinden üzüntü duymaktayız. “Veteriner hekimler olarak, sağlığa verdiğimiz bunca emek ve katkının yanı sıra ve veteriner hekimlere yönelik onlarca şiddet fiili ortadayken ve her şeyin ötesinde ulusal ve uluslararası kabullerde, sağlık sınıfında olmasına rağmen, kısa bir süre önce TBMM’de kabul edilen sağlıkta şiddet yasasında veteriner hekimlere yer verilmemesi, tarafımızca anlaşılamamış ve meslek mensuplarımızı büyük bir üzüntüye sevk etmiştir. Son olarak Esenyurt İlçe Tarım Müdürlüğü’nde denetim görevi yapan meslektaşlarımız saldırıya uğramışlardır.

Türk Veteriner Hekimleri, Türk Milletinin hizmetinde, her türlü hastalıkla mücadele etme kabiliyetine sahiptir. Bu vesile ile Çanakkale halkının, Veteriner Hekim Meslektaşlarımızın ve Milletimizin Ramazan Bayramını kutluyor, sağlıklı günler diliyorum.”

Eylem Gözeldere

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech