Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Tam 101 yıl önceydi”

Eğitim Sen Çanakkale Şubesi

Eğitim Sen Çanakkale Şubesi tarafından, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada, “Bugünün kendisine bayram ilan edildiği gençlik ise umutsuz, yönsüz ve geleceksiz bırakılmıştır” ifadeleri yer aldı.

 

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla, Eğitim Sen Çanakkale Şubesi tarafından bir basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada, yönsüz ve umutsuz bırakılan gençliğin altı çizilerek, hiçbir yanlış sonsuza dek sürmez cümlesi kullanıldı.

 

Yapılan basın açıklamasında, “Bundan tam 101 yıl önceydi.

 

Yapılması gereken bir şeylerin ilk yapıldığı gündü. 19 Mayıs 1919. Bir vapur Samsun’a doğru yola çıkar. İçinde bir adam. Gözleri ufukta. Aklında tehlikeli düşünceler. “özgürlük” mesela… Bir de bağımsızlık en önemlisi. Gemi Samsun’a yanaşır ve sonrası malum. Kan, ter, gözyaşı ve özgürlük…

 

Gemideki adam. Mustafa Kemal Atatürk, bu yolculuğun başladığı tarihi, yani 19 Mayıs’ı “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak ilan etti. Çünkü limandan aldığı demir, gençlik için özgürlük, bağımsızlık, aydınlık yarınlar demekti. Bu düşünceler üzerinde temellendirilen cumhuriyet fikri, gençlik için ve dolayısıyla gelecek için çağı yakalamak, evrensel ilkelerle uyum içerisinde olmak, bilimsel eğitimin ışığında evrilmek demekti.

 

Bundan tam 101 yıl önceydi.

 

Bir yolculuk başlamıştı. Fakat gelin görün ki bugün o geminin rotasıyla oynanmış, dümeni yanlış yöne kırılmış, varması gereken kıyılardan çok uzaklara, karanlık sulara yönlendirilmiştir. Ve de üstelik “hepimiz aynı gemideyiz.”

Bugünün kendisine bayram ilan edildiği gençlik ise umutsuz, yönsüz ve geleceksiz bırakılmıştır.

 

Bundan tam 101 yıl önceydi.

 

Kendisine özgürlük, aydınlık ve barış vaat edilen bir gençlik vardı. O gençlik bugün kindar, şovenist ve derin bir karanlığın sularında yaşam mücadelesi vermektedir.

 

Ülkenin içerisinde bulunduğu kutuplaşmış, tekinsiz atmosferden en çok etkilenen kesim de ne yazık ki bu gençliktir. Kullanılan tehlikeli politik dil, okullarda verilen ayrıştırıcı eğitim, bir dinamit olarak toplumun içinde hayalet gibi gezmektedir.

 

“Biz unutmadık”

 

Bundan tam 101 yıl önceydi.

 

Gençler için bir umut adımı atılmıştı. Bayram demekti bu adım gençlik için. Bayram demektir. Bayram olacaktır bu adım gençlik için. Dümen karanlık sulara kırılmış olabilir; fakat hiçbir yanlış sonsuza dek sürmez. Ve doğruların er geç ortaya çıkmak gibi “kötü bir huyu” vardır” ifadeleri yer aldı.

 

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech