Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SGK İl Müdürü Ercan: “En iyi hizmeti vermeye devam edeceğiz”

Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle

Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle Çanakkale Sosyal Güvenlik İl Müdürü Hilmi Ercan, yazılıbi bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Çanakkale Sosyal Güvenlik İl Müdürü Hilmi Ercan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:  “Toplumsal yardımlaşma ve dayanışma duygusu temelinde bireyleri sosyal ve ekonomik risklere karşı güvence altına alan temel hak, Sosyal Güvenlik Hakkı’dır. Sayın Cumhurbaşkanımız öncülüğünde hayata geçirilen Sosyal Güvenlik Reformuyla ülkemizde üç farklı statüde Sosyal Güvenlik Hizmeti veren BAĞ-KUR, SSK ve Emekli Sandığı kurumları tek çatı altında birleştirilmiş ve Sosyal Güvenlik Kurumu kurularak bugün 14. Yaşına gelmiştir.

Sosyal Güvenlik Reformuyla birlikte nüfusun tamamına eşit, kolay ulaşılabilir ve kaliteli sağlık hizmeti sunumunu amaçlayan genel sağlık sigortası sisteminin oluşturulması hedeflenmiştir.  Bütün Dünyayı etkisi altına alan Covit-19 salgınında birçok ülke vatandaşları sağlık güvenceleri olmadığından ya da yeterli olmadığından tedavi hizmetine erişemez iken ülkemizde tüm vatandaşlarımız genel sağlık sigortası güvencesiyle sağlık hizmetlerinden kesintisiz ve etkin bir şekilde yararlanmaktadır.

GERİ ÖDENEN İLAÇ SAYISI 9 BİNE YAKLAŞTI

“Genel Sağlık Sigortası kapsamında salgın sürecinde Kurumuzca geri ödenen ilaç sayısı 8.9762’ya ulaşmış, kronik hastalıkları   nedeniyle raporu bulananların ilaç ve tıbbi malzemelerin reçetesiz temin edebilmeleri, 1 Ocak itibariyle rapor süresi dolanların raporlarının geçerli sayılması, tek hekim tarafından verilen rapor sürelerinin 14 güne uzatılması, özel sağlık hizmeti sunucularında biyometrik kimlik doğrulama sisteminin askıya alınması gibi uygulamalarla sigortalılarımıza sağlık hizmetlerini kolaylaştırılmıştır.

Sosyal Güvenliği önündeki en önemli sorun olan kayıt dışı istihdamla Sosyal Güvenlik Reformuyla birlikte etkin mücadelesiyle kayıt dışı çalışanların kayıt altına alınması ve bu zor salgın sürecinde hayati önem taşıyan kısa çalışma ödeneği, ücretsiz izin desteği gibi birçok ekonomik hakkı elde etmelerinde önemli bir işlevi olmuştur.

Sosyal Güvenlik Kurumu, çalışmalarını tüm personelinin katılımıyla, bireysel ve kurumsal enerjisini ortaya koyarak vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet vermek amacıyla sürdürmektedir. Bu doğrultuda, vatandaşların kolay, hızlı ve kaliteli hizmet alabilmelerini sağlamak amacıyla e-devlet uygulamasına geçilmiştir. Halen e-devlet üzerinde 140’tan fazla uygulamayla hizmet sunan Kurumumuz salgın sürecinde vatandaşlarımızın evlerinden çıkmadan ve virüsle karşılaşmadan işlemlerini internet  üzerinden kolayca yapabilme olanağı sağlamaktadır.

Vatandaş odaklı hizmet anlayışı gereği bu güne kadar hep gelişim ve değişim içinde olan Kurumumuz, bu zor süreçte ve bundan sonra her zaman en iyi hizmeti vermeye devam edecektir. Bu vesileyle Covid-19 salgınında tedavi gören vatandaşlarımıza acil şifa vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyorum.”

Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech