Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Yusuf Eroğlu

AVM GEZGİNLERİ!

Corona salgını, denetim altına alınınca, bazı serbestiler tanındı. Bunlardan birisi de, AVM lerin açılmasıydı. Bakanlık,”Vur” dedi. Bizim Millet ise öldürdü. Maskesiz, sosyal mesafeye dikkat etmeden yığınlar halinde AVM lere hücum edildi. Anlayamadığımız, buralara gidenlerin amacı neydi? Kafeler kapalı. Lokantalar kapalı. Sinemalar da öyle. Bir tek açık olan mağazalar. Yalnızca mağazalar için oralara gidildiğini düşünmüyoruz. Zira bu mağazaların aynıları, çarşıda pazarda var zaten. AVM ler açık olduğunda, insanlar genelde, gezmek, tozmak, yemek, içmek için buralara uğrarlardı. Şimdi ise, aylak aylak gezmek üzere gidiyorlar. Yani, Hükümet bir iyilik edelim dedi, ama bizimkiler dinlemedi. Geçen gün TV de, muhabir,semt pazarında kalabalığı gösteriyordu.Bir vatandaşa mikrofonu uzattı.O da,vatandaşın pazarda üt üste olmasından şikayet ediyordu.Ama kendisinin elinde de bir şey yoktu.Yani öylesine dolaşmaya gelmiş olduğu belliydi.Muhabirin sormasını beklerdik?”Siz niye geldiniz” diye,sormadı.Caddeler sokaklar insanlarla doldu.Ne yazık ki,en önemlisi ise,maskesiz insanların çoğunlukta olmasıydı..Bakınız.Maske çok gerekli bir unsur.Bunu ihmal etmeyelim.Bazıları kendi hayatlarını düşünmeyebilir.Ben hastalanmam.Virüs bana bir şey yapmaz diyebilir.Amma ve lakin,çevresindeki,yakınındaki insanlara bulaştıracağını da,aklından çıkarmaması şarttır.Bu iş o kadar basit değil.Uğraştığımız musibetin tam olarak ne olduğundan bile, halen yüzde yüz emin değiliz.Geçen gün,bu AVM gezginleri için bir arkadaşımız,yeni bir terim icat etti.AVM Virüsmatik.Yani virüs üreten bir mekan.Gitmeyin kardeşim.Hiç olmazsa on beş, yirmi gün daha.Hele alışveriş yapmayacaksanız,yanından bile geçmeyin.

KAHKAHA

Temel ile Dursun, ellerinde birer tüfek alıp, ayı avına çıkmışlar. Ormanlık bir arazide toplanıp bunların çevresini saran ayılar demişler ki: – Demek bizi avlayacaktınız ha, sizi bir güzel dövelim de görün!.. Dursun can havliyle bir ağaca tırmanmış ve kendini kurtarmış. Temel ise ayıların gazabına uğramış, öyle bir dayak yemiş ki; Bir hafta hastanede yatmış. Temel’in kabullenemediği şey; Dursun’nun kurtulması ve kendisinin dayak yemesi imiş. “Yine ayı avına gidelim.” diye Dursun’u ikna etmiş ve çıkmışlar ava. Ayılar yine bunları tuzağa düşürmez mi? Dursun yine fırlamış çıkmış ağaca. Dayağı yiyen yine Temel olmuş ve bir hafta daha hastanede yatmış.
Dursun’un kurtulup, kendisinin dayak yemesini gurur meselesi yapan Temel, “Ayı avına gidelim!” diye Dursun’u yine ikna etmiş, çıkmışlar ayı avına. Temel bu sefer gözünü dört açıyormuş, ayıları görünce, hemen ağaca tırmanacak ve Dursun’un ayılar tarafından dövülmesini zevkle izleyecekmiş. Yine ayılar tarafından sarılmışlar, Temel hemen fırlamış çıkmış ağaca. Ayının biri demiş ki:
– Yahu, hep yerde kalanı dövüyoruz! Bu sefer de ağaca çıkanı dövelim.Sağlıcakla kalınız.

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech