Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sol Parti’den İktidara “Sınav” Tepkisi

Sol Parti İl Başkanlığı,

Sol Parti İl Başkanlığı, yaptığı yazılı açıklamada sınavların erkene alınmasına ve salgın döneminde kapalı alanlarda merkezi sınavların yapılacak olmasına tepki gösterdi.

Mevcut iktidarın eğitimi bilimsel ve akademik çizgiden uzaklaştıran bir anlayış sergilediğini kaydeden Sol Parti İl Başkanı Muzaffer Koç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Geçtiğimiz onsekiz yıl boyunca mevcut iktidar eline geçen her fırsatta eğitimi bilimsel/akademik çizgisinden uzaklaştırmış, eğitimcilerin öğrencilerin ve velilerin tüm taleplerini göz ardı etmiştir. Şimdi ise sınavı önce erteleyip, sonra erken tarihe alarak bir kez daha öğrencileri, öğretmenleri ve eğitim sistemi içindeki herkesin önemsenmediğini göstermiştir. Salgın süreci içindeyken merkezi sınavların yapılması, milyonlarca insanın hayatının riske atılması demektir.

Kapalı alanlarda sınava girmenin telafisi maske takmak, ateş ölçerek sınava alınmak veya dezenfektan kullanmak değildir. Bu kaygıyla sınava giren bir öğrenciden geleceğini inşa etmesi beklenemez bir durumdur. Olması gereken bilim insanlarının salgın dönemine yönelik görüşleri alınarak, öğrencilerin hem fiziksel hem psikolojik sağlığı gözetilerek bir sınav takvimi hazırlamaktır.

Bu süreçte ve gelişecek bütün durumlar içerisinde bizler her zaman öğrencilerin, eğitim emekçilerinin ve velilerin yanında olacağız.”

Aytaç Güç

 

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech