Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kepez’de de tarım başladı

Çanakkale’de geçtiğimiz yıllarda tarımsal

Çanakkale’de geçtiğimiz yıllarda tarımsal üretim yapılan alanlar uzun zamandır unutulmuş ve atıl bir şekilde bırakılmıştı. O araziler son zamanlarda tekrar üretim için diriltilmeye başlandı. Kepez’de de son zamanlarda belde içerisinde bulunan araziler ekime hazır hale getirildi.

Çanakkale’de öyle bölgeler var ki, ne ekersen yetişen ve verimli arazileri ile ektiği ile çiftçisini doyurabilen… Bu arazilere örnek verilecek olursa, son zamanlarda imara açılan ve inşaat çalışmaları ile hızla gelişen Karacaören… Karacaören’in verimli ovalarında bugüne kadar o kadar çok şey yetiştirildi, o ovalar o kadar çok kişiyi doyurdu ki, ova hala veriminden ve bereketinden bir şey kaybetmedi. Binaların arasında, inşaat faaliyetlerinin gölgesinde bazı bölgelerde üretim hala devam ediyor.

O araziler arasında bulunan bir bölgede Kepez… Çanakkale’nin merkeze yakınlığı ile bilinen ve artık Çanakkale ile etle tırnak olan, Türkiye’nin en büyük beldesi Kepez’de son zamanlarda üretim yapılmaya başlandı. Zamanında terk edilen, kaderine bırakılan arazilerde son zamanlarda çalışmalar hızlandı. Geçtiğimiz gün Kepez’den çekilen fotoğraflarda bazı arazilerin ekime hazır hale getirildiği ve üretimin başladığı görüldü.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech