Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yanacağız

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmede, hava sıcaklıklarının bu hafta hissedilir derece yükseleceği ve mevsim normallerinin 10 derece üzerine çıkması beklendiği ifade edildi. Kuzey Afrika sıcakları Çanakkale’yi de önümüzdeki günlerde etkisi altına alacak.

 Mayıs ayının ortalarına geldiğimiz, içinde bulunduğumuz  bu günlerde, hava sıcaklıklarındaki artışlar hissedilmeye başlandı. Vatandaşlar çarşıda, pazarda artık kısa kollu tişört ve şort giymeye başlarlarken, sıcaklıkların daha da artacağı belirtildi. Kuzey Afrika’dan gelen sıcak hava dalgasının etkisi altına girecek olan Türkiye’de sıcaklıklar 10 dereceye kadar artacak.

“Kuzey Afrika’dan gelen sıcak hava etkili olacak”
Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Geçtiğimiz hafta boyunca bölgemizi etkileyen serin ve yağışlı sistem hafta sonu ülkemizi terk etmiştir. Bölgemiz yüksek basınç merkezinin etkisi altına girmiş olup, bu hafta boyunca Kuzey Afrika üzerinden gelen sıcak hava akımlarının etkili olacağı tahmin ediliyor. Bu hafta boyunca bölgemizde yağış beklenmiyor, bölgenin kuzeyinin ve iç kesimlerinin parçalı ve az bulutlu, güney ve kıyı kesimlerinin ise açık ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

“Sıcaklıklar önümüzdeki haftaya kadar sürecek”
Hava sıcaklıklarının, Çarşamba günü bölgenin kuzey kesimlerinde (Çanakkale ve Balıkesir geneli) bir günlük kısa süreli bir serinlemenin dışında, önümüzdeki hafta başına kadar hissedilir derecede artacağı ve bölgemiz genelinde mevsim normallerinin 6-10 °C üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

“Hafta sonu 35 dereceleri göreceğiz”
Çanakkale’de Çarşamba günü bir günlük serinleme dışında, hafta boyunca artacağı, hafta içi 28-30 °C, hafta sonu ise artışını sürdürerek 35 °C ve üzerine çıkacağı tahmin ediliyor” ifadeleri yer aldı.

Tunahan Ünsal

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech