Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Adını da yazsaydınız!

Bayramiç Sosyal Yardımlaşma ve

Bayramiç Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na yapılan personel alımı Bayramiç’te günün konusu oldu. Vakıf tarafından yayınlanan kadrolu büro görevlisi alımı ilanının “kişiye özel” olduğu iddia edildi.

Bayramiç Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yayınlanan ve kişiye özel yayınlanan ilan tartışma konusu oldu. Başvuru süresi sona eren ilan için ilçede yoğun eleştiri yapılırken, ilanda aranan bilgilere haiz elemanın da vakıfta yardımcı hizmetlerde çalışmaya devam ettiği öne sürüldü.

Personel alımı, ilçe gündemine bomba gibi düştü. Vakfa kadrolu büro görevlisi alımı için yayınlanan ilanda yer alan şartların “kişiye özel” olduğu iddia edilince ilçe sakinleri tepki gösterdi. İlanın bazı internet sitelerinde yer almasıyla tepkiler çığ gibi büyüdü. Alınacak personel için; Bilgisayar sertifikası olmak, İktisadi ve İdari bilimler Fakültesi veya Sosyal Hizmetler Bölümü mezunu olmak. En az B sınıfı ehliyeti olmak ve Bayramiç ilçe sınırları içinde ikamet ediyor olması şartı konulmuş. Buraya kadar her şey normal ancak özel şartlarda olay farklılaşıyor. Bir de özel olarak “En az 5 yıl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfında Çalışmış olmak” şartı konduğu görüldü.

ÇALIŞMA ŞARTI DİKKAT ÇEKTİ

“Son başvuru tarihi bugün olan iş ilanına 1 hafta gibi bir sürede şartları uyan başka kimse bulunamamış, şartları uyan da engeli aşamamış.  Daha başvuru süresi dolmadan aynı kurumda yardımcı hizmet görevlisi olarak çalışan bir bayan açık olan bu kadroya alınmış. Yani aslında kadroya alınacak kişi için bir nevi özel şartlar oluşturulmuş” iddialarına sosyal medyada yer verilirken daha da ilginci ise “Bu işe alınan bayan seçim döneminde bir siyasi partinin adayı için çalışmış ve bu işe de onun talimatıyla alınmış olduğu” yönünde oldu.

Yine ilçe kamuoyunda konuşulanlara göre; zaten kurumda yardımcı hizmet görevlisi kadrosunda çalışan bu bayan resti çekmiş ve  hizmetli kadrosunda çalışıp duramayacağını ve  düzgün bir kadroya geçirilmek istediğini haykırmış.  Geçenlerde de kurumda bir büro elemanı aynı kurumda müdür olarak atanıp koltuğu boşalınca, bu bayana özel tüm niteliklerini belirten bir büro personeli alım ilanı hazırlatılmış. Yine iddialara göre; personel alımı için kurulması gereken komisyon da; bir muhtar, bir dişçi ve eğitim kurumlarının müdüründen oluşmuş.

Olayı kurcalayan ilçe sakinleri, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları personel tüzüğünün 15. Maddesi’nde “Hangi eğitim düzeyinde olursa olsun Yardımcı Hizmet Görevlisi olarak istihdam edilen personel için, gerekli şartları taşısa ve Vakfın norm kadro sayısı yeterli olsa bile hiçbir şekilde unvan değişikliği yapılamaz” yazdığını gördü.

ŞİMDİ VATANDAŞ SORUYOR…

Bu kurum içinde yapılan atama tüzüğe uygun mudur? Geçmişte başka bir kurumun başkanlığını yapan kişilerin yahut siyasi mercilerin bu kurumlar üzerinde söz hakkı var mıdır? Atamaları yönlendirme gibi faaliyetleri ne derecedir?

Ve gene vatandaş soruyor; Kameranın karşısına geçerek elindeki kağıttan başkalarının yazdıklarını okuyanlar; seçilmiş başkana hesap soranlar bunları da sorguluyorlar mı? He bu arada, kağıttan başkanlarının yazdıklarını okuyanın kocası da vakıfa müdür olmuş, hayırlı uğurlu olsun. Çok sevindik, Allah daha yüksek makamlar göstersin ama başkalarını suçlarken, eleştirirken daha temiz olmak gerekmez mi? Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech