Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Trafik Haftasında Havadan Denetim

İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk

İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde 4 Mayıs Pazartesi günü 11.00-13.00 saatleri arasında “Helikopter ile havadan trafik denetimi” faaliyeti yapıldı.

Trafik düzeni ve güvenliği bakımından Karayolunu kullananların kurallara uymaları yönündeki farkındalığı artırmak maksadıyla Mayıs ayının ilk haftası “Karayolları Trafik Haftası” olarak kutlanır. İl Jandarma Komutanlığı tarafından trafik haftasına denk gelecek şekilde Jandarm Genel Komutanlığı’ndan Havadan Trafik Denetimi ve Corona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle vatandaşların kurallara riayetini gözlemlemek maksadıyla Helikopter talep edildi.

YAKALANMA RİSKİ DUYGUSU ÜZT DÜZEYDE TUTULDU

Bu kapsamda; “algılanan yakalanma riski duygusunun” sürekli ve üst düzeyde tutulabilmesi maksadıyla, sağ şeritte veya uygunsuz durumda bekleme, ağır taşıtların uygunsuz şerit kullanımı, kask takmama, tehlikeli şerit değiştirme/makas atma, hatalı sollama, yakın takip, karayolu üzerinde zorunlu haller dışında duraklama/park etme” konularında havadan denetim yapıldı. Denetim esnasında sürücülere zorunlu haller olmadığı müddetçe evde kalmanın önemi anlatılmış olup, sürücüler trafik kurallarına uymaları, yorgun ve uykusuz bir şekilde yolculuk yapmamaları konusunda ikaz edildi.

İl Jandarma Komutanlığı tarafından Helikopter denetim faaliyeti esnasında Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı (Erenköy Teyfikiye Yol Kontrol Noktası), Bayramiç İlçe Jandarma Komutanlığı (Bayramiç-Çan Yolu Yol Kontrol Noktası), Biga İlçe Jandarma Komutanlığı  (Çan-Biga Yolu Yol Kontrol Noktası), Lapseki İlçe Jandarma Komutanlığı (Çardak Feribot İskelesi Yol Kontrol Noktası İle Umurbey İl Yolu Yol Kontrol Noktalarında eş zamanlı olarak Jandarma Trafik Timleri ve Jandarma Asayiş Timleri müşterek olarak görevlendirildi.

VATANDAŞLAR PANDEMİ TEDBİRLERİNE UYUYOR

Yapılan denetim sonucunda 214 araç sorgusu yapıldı, 6 araç trafikten men edildi ve 10 araç sürücüsü hakkında da 3.972,00 TL idari para cezası uygulandı. Ayrıca Trafikteki araç sayısının çok az olduğu, vatandaşlarımızın Pandemi tedbirlerine uyduğu görüldu.

Haber Merkezi

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech