Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Vapur Bey

Gettosfer

Gettospektif yazı dizisi serimi biliyorsunuzdur. Bu sayfalardan sizlere çocukluğumu geçirdiğim getto semt ile ilgili aklımda kalanları anlatmıştım. Geçenlerde ev arkadaşımla eve bir şeyler almaya giderken konu çocukluk dönemlerine gelince ona da birkaç anımı anlattım. (Okuma yazma bilmediği için okumuyor köşelerimi)

 

Bolluk İçinde Yaşamışsın

“Bolluk içinde yaşamışsın” suçlaması ev arkadaşım tarafından bana yöneltildi. Her ne kadar yokluk içinde yaşadığımı anlatmaya çalışmıyorsam da “bolluk içinde yaşamak” lafının saldırı niyetli olduğunu hemen anladım. (Bizim çocuk öyledir. Hızlı saldırır. Bazı ülkelerde yasak olan köpek türleri de böyledir)

 

Yediğin Önündeymiş, Yemediğin Arkandaymış

Ben barışçıl dilimi sürdürmeye çalışırken. “Yediğin önündeymiş, yemediğin arkandaymış” dedi ev arkadaşım. “Tamam ulan” dedim. “Sen anlat bakalım. Böyle dediğine göre benden daha kötü bir çocukluk yaşamışsın. Anlat da bilelim hadi”

 

Düelloma İcab Etti

Düelloma icab etti tabi bizimki hemen. Başladı anlatmaya. Onun anlattıklarını size anlatıyorum kim daha fakirmiş siz karar verin.

 

Karşıyaka’da Doğmuş

Kimlikte Konak yazıyor ama İzmir’in böyle bir sorunu var. Karşıyaka’da da doğsanız kimliğe konağı geçiriyorlar. 12 yaşına kadar Karşıyaka’da büyümüş.

 

Karşıyaka getto mu? Yorum sizin.

Kordonu olan getto olur mu? Yorum sizin.

Kendine has plakası olan getto olur mu? Yorum sizin.

 

Ona da sordum tabi bunları. Karşıyaka’nın “en fakiri bizdik” bile dedi. Sonra bana şöyle dedi: “Bro sen gettonun zenginiymişin farkında değilsin!” Neden diye sordum haliyle. “Ee anlattığın anılarda zenginlere ait itemler var!” dedi. İşte ev arkadaşıma bizzat verdiğim cevaplarım. Sizlerle de paylaşıyorum.

 

Kinder Sürpriz Yumurtam

Benim annem yan komşunun televizyonunu izlerken gördüğüm KİNDER SÜRPRİZ YUMURTA’ya özenmeyelim diye. Yumurtayı haşladıktan sonra, kurşun kalemle üzerine KİNDER SÜRPRİZ YUMURTA yazardı. Ben de yerdim. Ben yemekle meşgul olurken. Küçük bi oyuncağı yumurta kırıklarının arasına koyardı. “Aaa baak oyuncak çıktı” derdi.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech