Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Evlatlarıma hasret kaldım”

Riskli yaş grubunda oldukları

Riskli yaş grubunda oldukları gerekçesiyle iki aydır evlerinde hapis hayatı yaşayan 65 yaş üstü kentliler, gün sayıyor. Anneler Günü’nde de Ramazan Bayramı’nda da evlatlarına ve torunlarına hasret kalacak olan 84 yaşındaki Cemile Çalışkan da o dertli kentlilerden biri…

21 Mart 2020 tarihinden bari dışarı çıkma yasağı olan ve önümüzdeki Pazar Günü dört saat dışarı çıkma izni verilen 65 yaş üstü vatandaşlar, gün sayıyor. Aynı zamanda Anneler Günü de olan 10 Mayıs Pazar Günü’nde dolaşmayı ve güneşli bahar havasını içine çekmeyi bekleyen vatandaşlar,  gün sayıyor.

ÇALIŞKAN: “2 AYDIR HAPİSİM EVDE”

Yalnız yaşadığı için konuşmaya çok ihtiyacı olduğunu belirten Cemile Çalışkan (84), “Yalnızlık çok zor. Kaç tane evladım var, torunum var ama gelemiyorlar. Gelseler de pencerenin altında ihtiyaçlarımı verip gidiyorlar. 2 aydır hapisim evde… Ben de böyle cama çıkıyorum. Kimseler de yok etrafta… İnşallah bu da geçecek. Dua ediyorum bu hastalık çabuk geçsin. Anneler Günü’nde kapalıyız. Bayramda kapalıyız. Ne olacak bizim halimiz?” diyerek dert yandı.

Öte yandan çok evladı ve torununun olmasının avantajını da yaşadığını belirten Çalışkan, kendisini her zaman arayıp sorduklarını ve yalnız hissettirmemek için ellerinden geleni yaptıklarını kaydetti. 10 torunu 11 torununun çocuğu olan Çalışkan, geçtiğimiz Nisan ayında dünyaya gelen torun çocuğunu da salgın tedbirleri dolayısıyla henüz göremediği için üzgün olduğunu belirtti.

10 Mayıs Pazar Günü 65 yaş üstü kıdemli kentliler, tüm Türkiye’de olduğu gibi Çanakkale’de de 11.00 ila 15.00 arası dışarı çıkıp nefes alabilecek.

Eylem Gözeldere

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech