Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

4.Dijital Sergi açıldı  

Troia Vakfı, kendi internet

Troia Vakfı, kendi internet sitesi üzerinden çeşitli etkinlikler yapmaya devam ediyor. Vakfa ait yayınların dijital olarak yayınlanması, bugüne kadar yayınlanmamış belgesel filmlerin gösterime sokulmasının yanı sıra, Troia temalı dijital sergiler üretmeye devam ediliyor.

 

Vakfın son dijital sergisi “Rönesans Dönemi ve Sonrası Avrupa Resim Sanatında Troia Efsanesi” oldu. 3-14 Mayıs tarihleri arasında devam edecek olan serginin giriş metninde sergi ile ilgili şu bu bilgilere yer verildi.

 

“Troia efsanesi Homeros tarafından yazıya geçirildikten sonra çağlar boyunca Avrupa kültürünü kalıcı bir şekilde etkilemiş ve birçok sanat alanında olduğu gibi, imge ve gerçek arasındaki bağlantıyı resimlerle de kurmuştur. Tanrılar ve insanları bir araya getiren ve kahramanları her zaman ön plana çıkaran resim sanatı sayesinde Troia efsanesi toplumların hafızasında her zaman canlı kalmıştır. Homeros’un İlyada ve Odysseia destanları ile yazıya geçirerek unutulmaz kıldığı Troia mitolojisi, Vergilius’un Aenias destanı ile Roma’nın ve doğal olarak da Avrupa uygarlığının tarihi haline gelmiştir. Bu nedenle de Ortaçağ şövalyeleri dahi kendi kimliklerini Troia efsanesinde aramışlardır. Troia mitolojisi, Rönesans’da etkisini yeteri kadar gösteremese de zamanla bir eğitim aracı olarak kullanılmaya başlanmış ve Aydınlanma Çağı’nda güçlü bir şekilde yeniden zirve noktaya ulaşmıştır.”

 

Sergiye vakfın internet sitesini üzerinden veya doğrudan www.troiavakfi.com/sergi/ linkinden ulaşılabiliyor.

 

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech