Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Salgın esnafı bitirdi!

Corona virüsü tedbirleri sebebiyle

Corona virüsü tedbirleri sebebiyle vatandaşlar evlerine çekilirken esnaf ise yaşanan ekonomik durgunluktan dolayı bir süredir kepenk açmıyordu. Özellikle gıda üzerine çalışan işletmeler sadece paket servisle çarkı döndüremeyince art arda kapanarak zararına satışı engellemek istedi. Ancak salgının süresi uzayıp ödemeler kapıya dayanınca planlar değişti. Hafta başı itibariyle düne kadar kapalı olan bazı işletmeler kepenklerini bir bir açmaya başladı. Ancak ay sonunu getirmek için ekmek teknesinin başına geçenler kadar işletmesini tümden kapatma kararı alanlar da vardı. Ortaya çıkan acı tablo ise Çanakkale esnafını bir kez daha kara kara düşündürdü; Salgın muhakkak bitecek ama beraberinde esnafı da mı bitirecek?

Corona virüsü tedbirleri kapsamında tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de vatandaşlar bir bir evlerine kapandı. Yetkililer sosyal izolasyon çağrısını yinelerken, virüsün bulaşma sürecinde temasın önemine dikkat çekerek sıklıkla ‘dışarı çıkmayın’ vurgusu yaptı.

Hal böyle olunca da tüm ülkede olduğu gibi Çanakkale’de de binlerce vatandaş, zorunlu olmadıkça evden çıkmıyor. Ancak halkın evine kapanması, tek geçim kaynağı halka ürünleri satabilmek olan esnafın ise ekmek teknesini ciddi anlamda vurdu.

Yetkililerin uyarılarının ardından Özellikle gıda üzerine çalışan işletmeler sadece paket servisle çarkı döndüremeyince art arda kapanarak zararına satışı engellemek istedi.

Ancak salgının süresi uzayıp ödemeler kapıya dayanınca planlar değişti. Hafta başı itibariyle düne kadar kapalı olan bazı işletmeler kepenklerini bir bir açmaya başladı. Ancak ay sonunu getirmek için ekmek teknesinin başına geçenler kadar işletmesini tümden kapatma kararı alanlar da vardı. Ortaya çıkan acı tablo ise Çanakkale esnafını bir kez daha kara kara düşündürdü; Salgın muhakkak bitecek ama beraberinde esnafı da mı bitirecek?

Esra Çanlı

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech