Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Havalimanı ineklere yarayacak

Koronavirüs sürecinde, vatandaşlar evlerinde

Koronavirüs sürecinde, vatandaşlar evlerinde vakit geçirmeye başladılar. Vatandaşlar evlerinde vakit geçirdikçe doğa kendine geldi, şehirlerdeki hava kirliliği azaldı, doğa kendi kendini yenilemeye başladı. Çanakkale’de kaldırım kenarlarında, yollarda çimenler çıkmaya başladı, el değmeyince kent bir başka güzel oldu. Bu süreçte Gökçeada Havalimanı Müdürlüğünce havaalanı bölgesindeki otlar ihaleye konu olurken,  ot satışı ihalesi dikkat çekti.

11 Mart’tan bu güne Türkiye’de birçok şey değişti. Türkiye’nin dört bir yanında vatandaşlar koronavirüsten kendilerini korumak için evlerinde vakit geçirmeye başladılar. İstanbul’da hava kirliliği yüzde 40 azaldı, Çanakkale’de kaldırımlarda, yollarda parke taşları çimenlendi. Her gün yüzlerce vatandaşın üzerinden geçtiği yollar vatandaşlar evlerinde kaldıkça resmen yeşerdiler. İnsanlar doğadan ellerini çektikleri gibi doğa kendisini yenilemeye aldı.

Bu süreçte, kara-deniz-hava ulaşımlarında kısıtlamaya gidilirken, özellikle havayolu ulaşımı durma noktasına geldi. Uçak seferlerinin koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılamamasından dolayı havalimanlarındaki otlar uzadı ve alanlar meraya döndü.

“Havalimanındaki otlar ihale konusu oldu”
Gökçeada Havalimanı Müdürlüğünce, havalimanı bölgesinde bulunan otlar ihaleye konu oldu. Havalimanı müdürlüğü tarafından ot satışı ihalesi kamuoyuna duyuruldu. Kamuoyuna duyurulan ihalede ilanında, ihalenin 7 bin 800 TL muhammen bedel üzerinden açık arttırma usulü yapılacağı belirtildi.

“İhale 15 Mayıs günü gerçekleşecek”
Öte yandan ilanda, “İhaleye iştirak edecekler Bin TL geçici teminat vereceklerdir. Ot satışına talip olanlar 15 Mayıs günü saat 14.00’e kadar ihaleye katılma şartlarında belirtilen evrakları tamamlayıp, DHMİ Çanakkale Gökçeada Havalimanı Müdürlüğüne teslim edeceklerdir. İhale 15 Mayıs günü saat 14.30’da DHMİ Çanakkale Gökçeada Havalimanı Terminal Binası Yolcu Salonu’nda sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde gerçekleşecektir” ifadeleri yer aldı.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech