Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Çanakkale esnafına sahip çıkalım”

Belediye Meclis Üyesi ve

Belediye Meclis Üyesi ve İyi Parti Grup Başkanvekili Ahmet Uslu Çanakkale esnafına sahip çıkmak istediklerini ifade ederek “Yaklaşan Ramazan Bayramı döneminde de kent esnafımızın zarar görmemesini istiyoruz. Belirli günlerde, Cuma Pazarı alanında, sebze ve meyve gibi gıda ürünleri dışında, özellikle giyim sektöründe yer alan esnafımız için de pazar satış izni verilmesi gerektiği görüşümüzü ilettik” ifadelerini kullandı.

Tüm etkisi altına alan, ülkemizde, kentlerimizde görülen ve yaşamımızı derinden etkileyen Korona Virüs salgını nedeniyle, Belediye Meclis toplantılarına zorunlu bir ara verilmişti. Geçtiğimiz gün, Çanakkalelileri yakından ilgilendiren konu ve gelişmeleri değerlendirmek için, Belediye Meclisi’nde grubu bulunan siyasi partilerin grup başkanları olarak evlerimizden, Belediye Başkanımız ile görüntülü bir toplantı gerçekleştirdik.

İyi Parti Grubu olarak, diğer siyasi partilerle birlikte Çanakkale’deki hemşehrilerimizin, esnafımızın ve tüm kesimlerin sağlıklı, güvenli ve huzurlu olmaları adına, ortak akıl, işbirliği ve uyum içinde kararlar alıp, öneriler getirdik. Yaklaşan Ramazan Bayramı döneminde de kent esnafımızın zarar görmemesini istiyoruz. Belirli günlerde, Cuma Pazarı alanında, sebze ve meyve gibi gıda ürünleri dışında, özellikle giyim sektöründe yer alan esnafımız için de pazar satış izni verilmesi gerektiği görüşümüzü ilettik.

Yerel esnafımızın desteklenmesi amacıyla, belediyenin alacağı mal ve hizmetlerde, esnafımıza öncelik verilmesi, özellikle salgın dönemimde sıkça kullanılan ve lazım olan maske, tulum gibi sağlık malzemelerinin, Çanakkale’deki Terziler tarafından üretilip onlardan satın alınması önerimizi sunduk. Her ne kadar maske dağıtımı hükümet tarafından belirli koşullarda gerçekleştirilmeye çalışılsa da verimli ve tam kapasiteli sonuçlar alınamamıştır. Birçok vatandaşımızda maske bulunmamaktadır. Belediye’nin bu noktada üzerine daha fazla sorumluluk alması gerektiği görüşünü paylaştık.

“ÜRETEN BİR ÜLKE, ÇALIŞAN BİR KENT OLMAK MECBURİYETİNDEYİZ”

“Çiftçiyi ve tarımsal üretimi destekleyecek bir model oluşturulması gerektiğine inanıyoruz. Bunun için Belediye’nin Yerli Tohum ve Fidan dağıtımını destekliyor, devam etmesini diliyor ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.  Çanakkale Belediyesi’ne ait işyerlerinde, iş yerlerini kapatan esnaftan, kapalı kaldığı sürece kira alınmaması; açık olanların ise kiraların ötelenmesi fakat daha sonra gecikme faizinin alınmaması görüşünü de önemli bularak savunuyoruz.”

“Biri yazlık ve benzeri amaçla kullanılan iki evi olanların, sadece oturdukları meskenlerinden vergi, su ve benzeri ücretler alınması, uzun süreli boş kalan konutların muaf tutulması, konularında bir düzenleme yapılması, özellikle sağlık çalışanlarına yönelik belirli yardım kriterleri getirilmesi önerilerimizi de ekledik. Salgınla mücadelenin ana unsuru ve kahramanları, sağlık çalışanlarımızdır. Belediye’nin pandemi hastanesine yardım amaçlı birçok şey yaptığını biliyoruz. Ancak Valilik, yapılacak yardımların tek elden yapılmasını istemiş ve pandemi hastanesi yönetimi de Belediye’nin sağlıkçılara sağladığı yardım ve destekleri geri çevirmiştir.”

“VATANDAŞLARIMIZIN HER KOŞULDA YANINDAYIZ”

“Böylesi zor bir dönemde, sen ben ayrımı yapmaksızın, siyaset üstü davranarak, her kurum bu sürece katkı sunmalıdır. Bu ve benzeri yardımlarla Ortak akıl ve sağduyu ile sağlık çalışanlarımızın yanında olmalıyız. Özel halk otobüsü kooperatifinin salgından dolayı zor duruma düştüğünü izliyoruz. Özel Halk otobüsü kooperatifi ile görüşmeler yapılıp oluşabilecek mağduriyetlerin önüne geçilmelidir. Ayrıca, meclis toplantılarına ara verilmiş olmasından dolayı, yapılan çalışmalardan haberdar olunması ve bunların daha kontrollü ve bilinçli değerlendirilmesi için tüm meclis üyelerine, yapılan çalışmalarla ilgili mail atılmasını istedik. Salgınla mücadele sürecinde belediyemizin daha aktif olması için biz de elimizden gelen siyasi desteği sağlayacağız. Amacımız, Çanakkaleli hemşehrilerimizin, mağdur olmadan, en doğru, en güvenli, en sağlıklı ve en kaliteli hizmeti alabilmelerini sağlamaktır. Biz, İYİ PARTİ olarak her zorlu şart ve koşulda, iyi ve kötü günde, her zaman Çanakkaleli hemşerilerimizin yanındayız.”

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech