Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Emeğin sömürülmesi ‘pik’ yaptı!”

Çanakkale Eğitim Sen tarafından

Çanakkale Eğitim Sen tarafından paylaşılan Büro-İş’in açıklamasında “Devletimizin Merkez Bankasında bulunan kefen parası dediğimiz ihtiyat akçesini bile hiç eden AKP hükümeti her zamanki gibi sermayeye destek olmuş, emekçiyi açlığa, sefalete mahkum etmiştir. Yani tercihini yine kamu ihalelerini peşkeş çektiklerinden yana kullanmıştır. Dolayısıyla emeğin sömürülmesi COVİD salgını ile pik yapmıştır” ifadelerine yer verildi.

Çanakkale Eğitim Sen tarafından paylaşılan Büro-İş’in açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Selam olsun aydınlık yarınlarımız için her türlü baskıya karşı adalet, eşitlik ve insan hakları isteyenlere… 1 Mayıs; Halen daha bugün bütün emekçiler olarak; Kadınlar doğum izni kullanabiliyorsa, sağlık sigortamız, yıllık izin, emeklilik gibi sahip olduğumuz bir çok hakkımız var ise bu haklarımızı zamanında bedelini canlarıyla ödeyen emekçileri anma, saygı duyma ve gelecekteki taleplerimizin dile getirildiği gündür.”

“Başta sendikamız ve konfederasyonumuza bağlı sendikaların üyeleri olmak üzere bütün emekten, emekçiden yana olan herkesin 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Dayanışma Bayramını Kutlar başta 1 Mayıs 1977 tarihinde gerçekleşen katliamda yaşamlarını yitiren emekçiler olmak üzere, eşitlik ve özgürlük mücadelesinde yitirdiğimiz tüm canları saygı ve özlemle anıyoruz. Anıları yolumuzu aydınlatıyor. Emek, sermayeden önce gelir ve ondan bağımsızdır. Sermaye ancak emeğin meyvesidir ve emek olmadan sermaye olmaz. Tüm farkı yaratan emek olduğundan dünyada en çok zenginleşme için sömürülende hep emek olmuştur. Bu durum Türkiye içinde geçerlidir.”

“CUMHURİYETLE HESAPLAŞMANIN EMEKÇİYLE HESAPLAŞMAK OLDUĞU YAŞANILACAK ÖĞRENİLMİŞTİR”
“24 Haziran 2018 seçimleri ile oluşturulan siyasi yapı sonucu TBMM entübe edilerek Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile tek adam yönetimine geçilmiştir. Bu yönetim sistemi ile AKP Hükümeti tarafından öngörüsüz, beceriksiz, liyakatsiz yönetici atamaları ile ülkemizin algoritması bozulmuş, kaynakları, doğası talan edilmiş, şuursuzca tüketilmiş, ekonomimiz çökertilmiş, emek sömürülmüş, sosyal adalet bozulmuştur. Her geçen gün artan enflasyon, zam, faiz, döviz kuru, yeni vergiler ve vergi dilimleri ile işsizlik yükselmekte emekçi kesim zor günler yaşamaktadır. Diğer yandan yükselen gerici politik düzen kamu emekçilerinide vurmuş. Kadınların iş yaşamında ki koşulları daha ağırlaşmış, hükümete yakın sarı sendika çalışanlara bir baskı aracı olarak kullanılarak hormonlu olarak büyütülmüştür. Cumhuriyet tarihimizde emek ve aydınlanma mücadelesi arasındaki açı ilk defa bu kadar yakınlaşmıştır. Zira ülkemizdeki tüm kamucu politikaların cumhuriyet devrimimizin temel kazanımlarının bize kalan mirası olduğu, cumhuriyetle hesaplaşmanın emekçiyle hesaplaşmak olduğu yaşanılacak öğrenilmiştir.”

“Tüm bunlar sonucunda Koronavirüs salgını nedeniyle devlet vatandaşına iban vererek bir maske bile dağıtamaz duruma getirilmiştir. Yurtdışına onlarca ülkeye tıbbı malzeme ve maske göndermekle övünen hükümet halen daha başta sağlık çalışanları olmak üzere memur ve çalışanları sağlıksız ortamlarda maskesiz çalıştırmaktadır.”

“İŞSİZ KALAN EMEKÇİLER YÜZÜSTÜ BIRAKILDI”
“Ülkemiz ve dünyanın Koronavirüs nedeniyle zor günler yaşadığı bu günlerde herkes kendi başının çaresine baksın diyen AKP hükümeti aslında çalışan ve bu süreçte işsiz kalan emekçileri yüzüstü bırakmıştır. Devletimizin Merkez Bankasında bulunan kefen parası dediğimiz ihtiyat akçesini bile hiç eden AKP hükümeti her zamanki gibi sermayeye destek olmuş, emekçiyi açlığa, sefalete mahkum etmiştir. Yani tercihini yine kamu ihalelerini peşkeş çektiklerinden yana kullanmıştır. Dolayısıyla emeğin sömürülmesi COVİD salgını ile pik yapmıştır.”

“Emekçi hareket geçmişte olduğu gibi bugünde baskı sömürü şiddet ve ekonomik kriz koşullarını ağır yaşamaktadır. Emeğin daha fazla sömürülmemesi için; işçinin, memurun, emeklinin tek çatı altında sermayeye karşı birleşerek örgütlü olarak mücadele etmesi gerekir. Çünkü farklı tanımlamalarla bölünmeye çalışılsalar da sınıflar nettir. Kamu emekçileri de mavi yakalı işçilerde işçi sınıfının parçasıdır. Bunun içinde gerekli yapılanma bir an önce oluşturulmalıdır.”

“Birleşik Kamu İş Konfederasyonuna bağlı Büro İş sendikası olarak Emeğin önündeki bütün engelleri kaldırmak, cumhuriyetimize, ülkemize, ekmeğimize, işimize, hakkımıza doğamıza, geleceğimize sahip çıkmak için mücadele etmeye devam edeceğimizi ilan ederken, büro iş kolunda hizmet veren tüm kamu emekçilerini sendikamız Büro-İş’e üye olup mücadelemize ortak olmaya davet ediyoruz.”

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech