Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başhekim Tali immun plazma bağışlayacak

Geçtiğimiz haftalarda Corona virüse

Geçtiğimiz haftalarda Corona virüse yakalanan ve kısa sürede virüsü yenerek eski sağlığına kavuşan Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Başhakemi Op. Dr. Ufuk Tali, immun plazma bağışçısı oldu.

Çanakkale Devlet Hastanesi Başhekimi Ufuk Tali, geçtiğimiz haftalarda Corona virüse yakalanmış ve kısa sürede virüsü yenerek sağlığına kavuşmuştu. Virüs mücadelesinin üstünden 14 gün geçtikten sonra ise Tali, immun plazma bağışçısı olacağını ifade etti.

Hastalığı yenen herkesin, tedaviye umut olması için böyle bir karar vermesi gerektiğini ifade eden Tali şu ifadeleri kullandı:
“Ben de artık bir bağışçıyım artık. İmmun plazma bağışında bulunacağım. İlgili kaydımı yaptırdım. Bizim yoğun bakım ünitelerinde yatan hastalarımızın tedavilerine bir ümit olmak, bir ışık olmak için bu hastalığı atlatan herkesin de bu bağışı yapmasını gönülden diliyorum. Bu süreçte siz hastalığı geçiriyorsunuz. Testleriniz pozitif geliyor, ilaç tedavisi başlıyor. Tedavi bittikten sonra bir 14 gün daha bekliyorsunuz. Bu süreç sonrasında da bir sağlık kurumuna başvuruyorsunuz. Ve sizinle alakalı bir uygunluk varsa sizden immun plazmanızı alıyorlar. Yoğun bakımdaki hastaların tedavilerinde de bu plazma kullanılıyor.”

Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech