Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

99 kişi öğrenci yurduna karantinaya alındı

Corona virüs tedbirleri kapsamında

Corona virüs tedbirleri kapsamında Kuvveyt’ten Türkiye’ye getirilen 349 Türk vatandaşından 99’u Çanakkale’de öğrenci yurduna yerleştirildi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi(ÇOMÜ) Terzioğlu Yerleşkesi’ndeki Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı kız yurduna getirilen Türk vatandaşları, giriş yapmadan önce ise sağlık kontrolünden geçirildi. Kişisel eşyaları da dezenfekte edilen vatandaşlar, AFAD ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personelince yurda yerleştirilirken AFAD ve polis ekiplerinin de geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü.

Çin Wuhan kentinde başlayarak tüm dünyaya yayılan Corona virüsü sebebiyle alınan tedbirler devam ediyor. Son olarak geçtiğimiz gün Kuveyt’ten Türkiye’ye 349 Türk vatandaşı getirildi. Bu vatandaşlardan 99’u Çanakkale’ye getirilerek Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Terzioğlu Yerleşkesi’ndeki Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı kız yurduna yerleştirildi.

Türk vatandaşları, giriş yapmadan önce ise sağlık kontrolünden geçirildi. Kişisel eşyaları da dezenfekte edilen vatandaşlar, AFAD ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personelince yurda yerleştirilirken AFAD ve polis ekiplerinin de geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü.

PANDEMİNİN SEYRİ DEVAM EDİYOR
Dünya geneline yayılan 2019-20 koronavirüs salgınının Türkiye’deki ilk tespit edilen COVID-19 vakası Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından 10 Mart 2020’de açıklandı. Ülkedeki virüse bağlı ilk ölüm ise 15 Mart 2020’de gerçekleşti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 1 Nisan 2020’de yaptığı açıklamada koronavirüs vakalarının tüm Türkiye’ye yayıldığını açıkladı. 30 Nisan 2020 itibarıyla Türkiye’de koronavirüs ile enfekte olmuş toplam 3.174 kişinin hayatını kaybettiği, toplam vaka sayısının ise 120.204 olduğu açıklandı. Mevcut vakalardan 1.514 kişi yoğun bakımda tedavi görmekte olup, içlerinden 803 kişi solunum desteği almaktadır. 48.886 hasta ise iyileşti ve taburcu edildi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 18 Nisan’da yaptığı açıklamada yurt dışında koronavirüsten 342 Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini açıkladı. 19 Nisan itibarıyla Türkiye vaka sayısında, salgının ilk başladığı ülke olan Çin’i geride bırakarak Fransa’nın ardından en çok vaka görülen 7. ülke olurken, gerçekleşen ölüm rakamlarında ise 185 ülke arasında 12. sıraya yükseldi. Son olarak 10 Nisan’da paylaşılan verilere göre 28 bin vaka ile İstanbul en çok vakanın olduğu şehir olurken onu sırasıyla İzmir, Ankara, Kocaeli ve Konya takip etti.

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech