Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Milli irade 100 yaşında

Ulu Önder Atatürk ve

Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları tarafından 23 Nisan 1920’de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, bugün tam 100 yaşında… Gazi Mustafa Kemal tarafından ‘Ulusal Egemenliğin’ yanı sıra tüm dünya çocuklarına da ‘bayram’ olarak armağan edilen bu kutlu gün, dün tüm yurtta olduğu gibi Çanakkale’de de minnetle yad edildi. Corona virüs salgını sebebiyle sosyal mesafe kurallarına uyularak Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Naim Makas, CHP İl Başkanı Metin Ural, MHP İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım ve temsili isimler katıldı.

Günümüzden tam 100 yıl önce, mavi gözlü bir adam, çökmüş bir imparatorluğun küllerini inanç ve azimle yangın yerine çevirerek bir milletin bağrına bağımsızlık meşalesinin ilk kıvılcımını düşürdü. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları dört düvele karşı verdikleri kutlu bir mücadelenin sonunda 23 Nisan 1920 günü Türk Milleti’nin iradesini bir çatı altına taşıdı.

ATATÜRK’TEN TÜM DÜNYA ÇOCUKLARINA…

Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) tam yüz yıl önce, sarsılmaz bir inanç ve azimle çağdaş ve modern bir Türkiye’nin egemenliğini bir bayrak misali dalgalandırmak için kapılarını açtı. Modern Türkiye’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ise bugünü ‘Ulusal Egemenliğin’ yanı sıra tüm dünya çocuklarına da ‘bayram’ olarak armağan etti.

GÖNÜLLERDEKİ GİBİ İCRA EDİLEMEDİ

Yıllardır ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ adıyla coşku içinde kutlanan bu önemli gün, dün ise tüm dünyayı etkisi altına alan öldürücü Corona virüs pandemisi yüzünden gönüllerdeki gibi icra edilemedi. Her sene sokakları coşkuyla inleten miniklerin sesi, marşlar, Türk bayrakları, bu sene destanların şehri Çanakkale’de caddeleri süsleyemedi.

CUMHURİYET MEYDANI’NDA SADE BİR TÖREN DÜZENLENDİ

Sağlık önlemleri kapsamında, Cumhuriyet Meydanı’nda protokolün bazı isimlerinin katıldığı sade bir tören düzenlendi. Sosyal mesafe kurallarına uyularak düzenlenen törene Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Naim Makas, CHP İl Başkanı Metin Ural, MHP İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım ve temsili isimler katıldı. Tören, İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunması ve akabinde gerçekleştirilen saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından sona erdi.

Esra Çanlı

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech