Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kara Savaşları ‘basına kapalı’ kutlanacak

Çanakkale Savaşları Tarihi Alan

Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, 24-25 Nisan’da yapılacak olan Çanakkale Kara Muharebeleri’nin 105’inci yıldönümünün COVİD-19 salgını sebebiyle Şehitler Abidesi’nde sade bir törenle ve basına kapalı olarak kutlanacağı açıklandı.

Tün dünyayı etkisi altına COVİD-19 Corona virüsü sebebiyle Çanakkale Savaşları’nın Deniz Zaferi için düzenlenen 105’inci yıldönümü etkinlikleri, 18 Mart’da sade törenlerle kutlanmıştı. Virüsün hızla yayılması ve hastalığın bir pandemi haline gelmesiyle ise tedbirler genişletildi.

Tören basına kapalı olacak

Nisan ayının başında yapılan açıklamayla “24-25 Nisan 2020 tarihinde Çanakkale Şehitler Abidesi ve 57’nci Piyade Alayı Şehitliğinde düzenlenmesi planlanan Çanakkale Kara Savaşları’nın 105’inci yıldönümü anma törenleri Koronaviruse (Covid-19) karşı alınan tedbirler çerçevesinde iptal edilmiştir” denilmişti.

Dün ise Tarihi Alan Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada “24 – 25 Nisan Çanakkale Kara Muharebeleri’nin 105. Yıldönümü programı Covid-19 salgını sebebi ile iptal edilmiş olup sadece Şehitler Abidesi’nde çelenk bırakılacaktır. Covid-19 tedbirleri kapsamında program basına ve vatandaşlara kapalı olarak gerçekleştirilecektir. Anlayışınız için teşekkür eder iyi çalışmalar dileriz” ifadeleri kullanıldı.

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech