Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Geçen sene öyleydi, bu sene böyle…

23 Nisan Ulusal Egemenlik

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, geçtiğimiz sene tüm ülkede olduğu gibi Çanakkale’de de coşkuyla kutlanmıştı. O gün törenler, etkinlikler, konserler derken 23 Nisan’ı doyasıya yaşayan minikler, bu sene ise Corona virüsü tedbirleri kapsamında bayram coşkusunu evlerinde yaşıyor.

Tüm insanlığı tehdit eden ölümcül COVİD-19 Corona virüsü nedeniyle dünya genelinde giderek arttırılan tedbirler, Çanakkale’de de karşılık buluyor. Sokağa çıkma başta olmak üzere çeşitli kısıtlamalarla sosyal hayat ciddi anlamda azaltılırken, okullar da bu anlamda tatil edildi.

BURUK SEVİNÇ

Öğrenciler, bir süredir okul hayatını evden, uzaktan eğitimle sürdürüyor, sınavlar erteleniyor, çocuklar baharın bu güzel günlerinde oyunlarını dahi evde oynamak durumunda kalıyor… İşte bu zorlu günlerde Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği gün de geldi çattı. 23 Nisan TBMM’nin Açılışı, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu sene de her yıl olduğu gibi coşkuyla kutlanacaktı.

BU SENE ŞENLİK, EVLERDE…

Ancak Corona virüsün yayılımını yavaşlatmak için alınan tedbirler sebebiyle bu sene 23 Nisan, sokaklarda coşkulu kutlamalar ve konserlerle kutlanamıyor. 2019’da dünyanın dört bir yanından ülkemize ve şehrimize akın eden çocuklar 2020’nin 23 Nisan’ında meydanlarda hazırlanan törenlerle bu özel günü kutlayamayacak.

Bu sene kutlamalar buruk bir sevinç içinde evde, pencerelere asılan bayraklarla gerçekleşecek. Ancak yine de bu kutlu günün en güzel hatırası Atatürk’ün çocuklara miras bıraktığı Çocuk Bayramı, kalplerde en derinde hissedilmeye devam edecek.

Esra Çanlı

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech